Yonne Westerveld

  • 06-49803503
Yonne Westerveld

Samen aan de lat

Dat ik in de publieke sector zou gaan werken, zagen veel mensen die mij kennen aankomen. Zij zullen mij omschrijven als sociaal bewogen en bevlogen. Van het tegengaan van eenzaamheid tot het terugdringen van het aantal mensen met problematische schulden. Het zijn opgaven waar we samen voor aan de lat staan. Deze opgaven beperken zich niet tot de grenzen van een gemeente of regio. We hebben elkaar nodig om over die grenzen heen te kijken en aan de slag te gaan. Om gestelde ambities uit beleidsplannen van het papier tot leven te wekken. Met de voeten in de klei. Van plan naar praktijk. In zo’n context voel ik mij thuis en kan ik waarde toevoegen.

Doorleven én aanpakken

In Nijmegen groeide ik op en ging ik naar school. Hoewel het een fijne plek is, ging ik naar Utrecht om te studeren. Utrecht, het knooppunt van Nederland, dat trok mij. Na een ‘veldonderzoek’ bij de Universiteit Utrecht koos ik voor de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Daar leerde ik maatschappelijke vraagstukken van verschillende kanten te bekijken, om vervolgens de vertaalslag naar strategie of proces vorm te geven. Het onderwijs aan de USBO is kleinschalig, intensief en interactief van karakter. Dat past bij mij. Na de bachelor, volgde ik er ook de master Publiek Management. Het waren fantastische jaren waarin ik werd opgeleid tot reflective practitioner: academisch ingesteld, in staat om zaken te doorgronden én aan te pakken. Al tijdens mijn studietijd lonkte het adviesvak. Het adviesbureau &samhoud bood de kans om daar als student al aan te proeven.

Na het afronden van mijn master bleef ik er drie jaar werken als adviseur op thema’s als leiderschap, duurzame inzetbaarheid en verandercommunicatie. Opdrachten met een maatschappelijke stempel geven mij de meeste energie, vandaar dat ik met veel plezier gewerkt heb voor organisaties in het (semi-) publieke domein zoals het Erasmus MC, het ministerie van EZK en pensioenuitvoerder APG. Bij Hiemstra & De Vries zag ik in de vroege lente van 2019 de kans om een volgende stap te zetten om mij verder te ontwikkelen als organisatieadviseur binnen het sociaal domein.

Vol energie

Als ik niet aan het werk ben, vind je mij met een krant in een cafeetje of bij een klasje in de sportschool. Mijn weekenden vul ik het liefst met een vol sociaal programma. Soms met mijn eigen keukentafel als decor voor een avond gezelligheid en soms zoek ik het wat verder weg. Van de energie van anderen om mij heen krijg ik zelf weer energie.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries