Wouter Dekker

Hoe het begon

Als ik terugdenk aan mijn tienertijd had ik twee grote hobby’s. De eerste was het observeren van mensen en ze een beetje proberen te begrijpen. En het lezen van kranten, dat deed ik ook heel graag. Met een speciale interesse voor artikelen over maatschappelijke vraagstukken en de rol van het openbaar bestuur. Bij het maken van mijn studiekeuze twijfelde ik dan ook tussen psychologie en bestuurskunde. Hoewel ik mij later alsnog grondig heb verdiept in de psychologie werd het – met veel plezier – bestuurskunde in Leiden.

Wat mij drijft

Mijn opdrachtgevers werken aan stevige inhoudelijke en maatschappelijk relevante ambities. Vaak in een complexe context. En het daadwerkelijk kunnen realiseren van deze ambities doet een groot beroep om samen te werken, om samen te leren en om samen te veranderen. Het geeft mij heel veel voldoening om daaraan bij te mogen dragen. Dat doe ik vanuit verschillende rollen; als verandermanager, als teamcoach (o.a. van colleges van B&W) en als trainer van leiderschapsprogramma’s in de publieke sector.

De basis van mijn werk ligt in het woord vertrouwen. Ik ben er goed in om in groepen het vertrouwen snel te laten groeien. Zodat het mogelijk wordt om een goed gesprek te voeren, waarin alles op tafel komt dat ertoe doet. Waar ruimte is voor ‘scherpte en schuren’ en waar wordt gereflecteerd en geleerd. En onderlinge verschillen worden gezien, overbrugd en benut.
En een andere pijler in mijn werk is resultaat. Niets geeft zoveel energie als een gezamenlijk inspirerend doel en niets is zo vervullend om samen dat doel ook echt te kunnen verwezenlijken.

Lang en ver

Naast mijn werk heb ik een voorliefde voor duursport. Hardlopen, zwemmen, fietsen, schaatsen of roeien. Marathons en triathlons, als het maar lang en ver is. Wat dat in algemene zin over mij zegt? Daar ben ik nog steeds niet helemaal achter, maar ik loop in ieder geval snel warm voor een stoer doel en stop pas als het klaar is.

Collega’s

Na een lang bestaan als zelfstandig adviseur en trainer heb ik bij Hiemstra & De Vries een mooie groep collega’s gevonden met wie het heel fijn en goed samenwerken is. Wat ons bindt? We vormen een hecht team gedreven professionals die samen met onze opdrachtgevers iets waardevols willen creëren. En liefde voor ons vak!

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries