Tim van Wanroij

  • 06-52571445
Tim van Wanroij

Werken aan een duurzame toekomst

Werken voor de publieke sector is ontzettend mooi werk. Het biedt mij de kans om dagelijks aan urgente maatschappelijke opgaven te werken. Dat is voor mij een belangrijke persoonlijke drijfveer. Bij Hiemstra & De Vries werken we elke dag aan deze opgaven, voor overheden en publieke organisaties, vanuit een organisatorische bril. We werken samen met partijen aan een duurzame toekomst en een beter functionerende overheid. Na negen jaar gewerkt te hebben als procesmanager in het fysieke domein bij een middelgrote gemeente, zet ik nu mijn kennis en ervaring in bij verschillende publieke organisaties als procesbegeleider, adviseur en trainer/coach. Ik geniet van de diversiteit en dynamiek die daarbij komt kijken. Nieuwe lessen en ervaringen neem ik weer mee naar een volgende organisatie.

 Complexe vraagstukken

Samenwerken, verbindingen zoeken en impact creëren. Dat is waar ik enthousiast van word. En dan het liefste aan vraagstukken die complex zijn. Want ik houd van een uitdaging: daar krijg ik energie van. Mijn focus ligt op het fysieke domein, waar het werken met de Omgevingswet een rode draad vormt. Ik werk graag aan opdrachten waar inhoud en proces samenkomen, waar vooraf het gewenste eindresultaat en het te doorlopen proces nog niet helemaal duidelijk zijn. Om vervolgens in gesprek te gaan, te analyseren waar het probleem zit en samen te zoeken naar de beste oplossing. Daarbij zoek ik altijd de juiste balans tussen het behalen van resultaten en het gewenste leereffect voor de organisatie. Dat vraagt maatwerk en is altijd weer anders.

Denken en doen

Ik ben een denker en een doener. In mijn werk ben ik gestructureerd en analytisch sterk, maak ik abstracte ambities concreet en vertaal ik deze naar acties. Daarbij heb ik bijzondere interesse in het functioneren van het openbaar bestuur en de rol van de overheid. In mijn vrije tijd lees ik daarom graag politieke filosofie. Je kunt mij dan ook altijd uitnodigen voor een avond met pizza en discussies over een goed boek. Om samen door te filosoferen over de overheid van de toekomst.

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries