Sophie Huiskamp

Sinds mijn puberteit ben ik verwonderd geweest over mensen; wat maakt dat iemand bepaalde keuzes maakt? Wat drijft mensen? Om antwoorden op die vragen te krijgen, ben ik toegepaste psychologie gaan studeren. Alle antwoorden kreeg ik niet, maar wel een schat aan inzicht in mijzelf en een hoop praktische tools om goede gesprekken te voeren.

De wereld is zoals wij die zien en zoals wij die inrichten. Als toegepast psycholoog en socioloog heb ik geleerd om zowel te kijken naar de mens vanuit het perspectief van het individu en die van het geheel, de samenleving. Fascinerend vind ik hoe we sommige organisaties weg van de bedoeling en volgens systemen hebben ingericht. Hoe je als individu hard aan het werk bent om het goede te doen en je dan tegen de grenzen van die structuren en systemen aanloopt. Systemen die wij zelf hebben ontwikkeld en bedacht, soms zo hebben laten groeien maar die we niet zomaar als individu kunnen veranderen.

Mijn ambitie is om daarin beweging te realiseren, door het gesprek aan te gaan, kennis te delen en vragen te stellen, zodat mijn opdrachtgevers ervaren dat zij zelf de tools in handen hebben om vorm te geven aan hun eigen ontwikkeling. Ik word graag uitgedaagd door complexe vraagstukken, waar ik graag samen met collega’s van Hiemstra en de Vries puzzel op de meest passende oplossing voor die specifieke vraag en vraagsteller(s).

Ik leer graag, en het liefst over (persoonlijke) ontwikkeling. Zo heb ik een cursus haptonomie gedaan en lees ik graag over het brein & verandering. Ook heb ik elke week meditatie(les). Elementen van wat ik leer en zelf interessant vind, probeer ik ook in mijn werk toe te passen, want ik krijg er energie van om ontwikkeling en psychologie in een concreet jasje te vangen.

Daarnaast vind ik het fijn om te sporten om mijn hoofd leeg te maken, word ik blij van reizen en nieuwe dingen ontdekken en spendeer ik graag tijd samen met familie en vrienden.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries