Simon Noijons

Boeiend werk

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik enorm geïnteresseerd in menselijk gedrag, zowel op team- als individueel niveau. Wat drijft mensen? Hoe maken mensen keuzes? En waarom? Met de (op)komst van het data gedreven werken is hier een bijzonder speelveld ontstaan: de ratio van data en informatie zorgt dat we als mensen anders kijken naar besluiten die we nemen. Die dynamiek maakt mijn werk elke dag weer boeiend.

Digitale transformatie in een menselijke context

Bij Hiemstra & De Vries kan ik mijn interesses toepassen in de praktijk. Vaak is de centrale vraag: hoe organiseer je digitale transformatie in een menselijke context? Ik werk graag in en met teams en geef structuur en richting op plekken waar dat nodig is. Ik doe dit vanuit de overtuiging dat ieder mens behoefte heeft aan een heldere rol, plek in een team en eigen inbreng en verantwoordelijkheden. Vaak begint dit proces met het bepalen van een gemeenschappelijk doel en hoe we prettig met elkaar samenwerken. Vanuit mijn ervaring bij zowel organisaties binnen de publieke als private sector heb ik zicht op de verschillen en overeenkomsten. Wat goed werkt en aansluit en wat niet. Waar de publieke sector kan leren van de private sector en andersom. Mijn opdrachten doe ik vanuit verschillende rollen: adviseur, projectleider of teammanager.

Liefde voor Utrecht

Ik hou erg van de bedrijvigheid van Utrecht. De gezelligheid in de horeca, het wandelen langs de grachten en de hoge verwachtingen in de Galgenwaard bij FC Utrecht. Sinds enkele maanden woon ik net buiten de stad. Voor mij de perfecte combinatie: de ruimte en het groen van de Bilt met de stad op fietsafstand. Samen met mijn vriendin en zoontje ga ik graag op pad: weekendjes weg, op vakantie of gewoon lekker naar buiten nieuwe plekken ontdekken. Meer sporten blijft een (goed) voornemen. Als het lukt sta ik graag op het voetbalveld, de squashbaan of op de piste. Ook een wandeling in het nabij gelegen natuurgebied doet het altijd goed. Zolang er maar beweging is, dan ben ik tevreden.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries