Saskia Megens – de Vries

  • 06-22157503
Saskia Megens – de Vries

Mijn motto is: iedereen fluitend naar het werk. Dat is niet alleen prettig voor de mens zelf, maar ook voor zijn omgeving. We weten vaak ook best wat we daarvoor nodig hebben: Werk doen dat meerwaarde biedt en tegelijkertijd fijn samenwerken. Het klinkt zo logisch. Maar de praktijk is weerbarstig en continu in beweging. Wat gisteren werkte is niet meer het antwoord op de vraag van morgen. Denk maar aan vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie, de kansen en bedreigingen van digitalisering, een gezonde en veilige leefomgeving bieden waarin je mee mag doen, mee kunt doen. Dat zijn complexe kwesties. En daar krijg ik dan weer energie van: zorgen dat het wél blijft of gaat werken. Mensen en organisaties faciliteren in hun organisatie-, participatie-, samenwerkings- en verandervraagstukken. Zodat iedereen (weer) fluitend naar zijn werk kan gaan.

Hoe ik dat doe? Ik onderzoek wat succesvol is en hoe we dat succes kunnen uitbreiden. Waar loopt het niet? Waarom lukt samenwerking niet? Samen ontrafelen we de historische puzzel en gaan we op pad de toekomst in. We werken aan een inrichting van de organisatie die past, een financiering die sluit en medewerkers, ketenpartners, opdrachtgevers en klanten of gebruikers die tevreden zijn.

Graag bekijk ik daarbij de dingen van alle kanten. Dat komt mede door mijn achtergrond in de algemene sociale wetenschappen. Ik heb geleerd om breed te kijken en alle verschillende belangen over het voetlicht te brengen. De diversiteit van mijn ervaring in het overheidswerkveld helpt daarbij. Adviseur, ambtenaar, zzp’er, wethouder, raadslid, directielid en inwoner; ik was of ben het allemaal. Het maakt dat ik me gemakkelijk beweeg tussen alle partijen en lagen en op zoek ga naar wat we met elkaar delen en gemeen hebben. In verbinding kom je verder. Ik kijk naar de menselijke interactie in samenwerking, maar houdt daarbij ook de cijfers in het oog. Ik sta voor een efficiënte overheid die maatschappelijke waarde toevoegt.

In mijn vrije tijd kun je mij wandelend in bos of bergen vinden, maar net zo lief slenterend door een stad, waar dan ook ter wereld. Op een yogamatje, in een klimhal of langs het hockeyveld. Op de bank met een boek of films kijken met mijn jongens. En zowaar, als het toch weer in alle agenda’s past, tafel ik graag héél lang met vrienden.

Thema’s en kennisgebieden: samenwerking, strategie en sturing, organisatieontwikkeling, fysieke leefomgeving (omgevingswet), fysieke leefomgeving (energietransitie), interim.

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries