Sandra Blankhart

  • 06-83863436
Sandra Blankhart

Vanuit een artsenfamilie was het logisch om geneeskunde te gaan studeren. Het fascineert me nog steeds hoe mooi het menselijk lichaam werkt. Al die processen die naadloos op elkaar aansluiten en op elkaar ingericht zijn. Die procesmatige blik heb ik nog steeds. En ook de constante behoefte om dingen beter te maken is nog steeds aanwezig, alleen dan niet de patiënt, maar organisaties.

De combinatie met sociale wetenschappen maakt dat ik in de praktijk die processen – en de bredere organisatie –vanuit verschillende perspectieven bekijk. Daar haal ik ook veel energie uit. In processtappen en samenwerkingen kijken naar wat het doel is van mensen die in het proces werken, en goed kijken of het proces dat efficiënt en effectief ondersteunt.

Als directieadviseur, secretaris en programmamanager in verschillende afdelingen van een grote gemeente merkte ik dat ik mijn energie niet uit de inhoud haal. Of het nou gaat om de een bedrijventerreinenstrategie, arbeidsmarkt of democratisering, mijn blik gaat naar hoe we samen de doelen goed kunnen behalen en waarde kunnen brengen voor de samenleving.

Ik heb me vaak verwonderd hoe een proces er op papier goed uit kan zien, maar in de praktijk veel frustratie en vertraging is. Het gedrag van mensen in de samenwerking heeft grote invloed op de effectiviteit van een proces. Door juist daar het gesprek over te voeren valt vaak de grootste winst te halen. Dat neem ik ook mee in mijn adviseurschap bij Hiemstra & De Vries.

In mijn werk ben ik gedreven om het juiste te doen. Het gaat mij niet om wat ik graag wil doen, maar om bij te dragen aan de bedoeling. Uiteindelijk is het in elke klus de bedoeling om mezelf weer misbaar te maken. Maar niet voordat ik heb kunnen bijdragen om processen en organisaties in te richten zodat professionals effectief en vanuit de juiste rollen hun werk kunnen doen.

In mijn eigen tijd hou ik van koken. Samen met mijn partner geniet ik ervan om voor vrienden uitgebreid te koken, bijpassende wijnen erbij te zoeken en urenlang te tafelen. Daarbij spelen we graag bordspellen, waar mijn competitieve aard naar boven komt. Ook geniet ik ervan om buiten te zijn. Lange wandelingen door stad of in de natuur, of lekker op ons dakterras planten zaaien, verzorgen, snoeien en oogsten.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries