Samira Yusuf

  • 06-13436960
Samira Yusuf

Waardoor word ik gedreven?

Mijn passie voor het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken die een diepgaande impact hebben op ons allen. Tijdens mijn studentenjaren zette ik deze passie in, als lid van de African committee, de Afro Student Association en vandaag nog als Diversiteit en Inclusie ambassadeur bij Center for Diversity Policy. Vanuit Hiemstra & De Vries geloven we dat het verbinden van mensen en gemeenschappen uit verschillende achtergronden en perspectieven de sleutel is tot duurzame en inclusieve veranderingen. Ik zeg dan ook altijd: “A lot of different flowers make a beautiful bouquet .”

Van Thuis naar Thuis

Voordat ik in Nederland aan de slag ging, zette ik mijn passie in als beleidsadviseur en strateeg in Somalië. Als Somalische Nederlander voelde ik sterk de drang om bij te dragen aan de wederopbouw van het land waar mijn roots liggen. Ik was betrokken bij projecten in samenwerking met diverse publieke organisaties, zoals het Federale Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Planning en Economische Zaken, de Centrale Bank en de gemeente van Mogadishu. Zo hielp ik bij de ontwikkeling van het Nationaal Diasporabeleid, het evalueren van het lokaal bestuur, het uitvoeren van het Nationaal Wederopbouwplan en het implementeren van het schuldverlichtingsprogramma van het Internationaal Monetair Fonds. Deze ervaringen hebben me diep gemotiveerd om mijn inspanningen voort te zetten. Niet alleen in Somalië, maar ook in Nederland. Ik zet mijn kennis en expertise graag in voor een rechtvaardiger en inclusiever Nederland.

Multidisciplinaire visie

Bij Hiemstra & de Vries werken we aan diverse thema’s die invloed hebben op ons allemaal. Om deze ingewikkelde vraagstukken op te lossen, is het belangrijk om ze vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Met mijn achtergrond in Sociaal Werk, Overheidsmanagement, International Studies en Development Studies heb ik een breed scala aan vaardigheden en kennis opgedaan. Deze gevarieerde achtergrond stelt me in staat om complexe uitdagingen vanuit diverse invalshoeken te benaderen en effectieve oplossingen te vinden. Of het nu gaat om het bevorderen van bedrijfsvoering, werken aan digitale transformaties of het ontwikkelen van duurzaam beleid.

In mijn vrije tijd

Mijn grootste passie is reizen. In de afgelopen 6 jaar heb ik gewerkt en gewoond in Frankrijk, Kenia, het Verenigd Koninkrijk en Somalië. Daarnaast ben ik een enorme fan van basketbal en sla ik nooit een gelegenheid over om te genieten van een heerlijk en gezellig diner.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries