Romy Verstraeten

  • 06-12191970
Romy Verstraeten

Profiel Romy 

In onze samenleving kan iedereen – onder de juiste omstandigheden – een bijdrage leveren. Door als overheid voor de juiste omstandigheden te gaan staan komen krachten samen en ontstaan er mooie dingen. Vandaag de dag betekent dit dat de overheid flexibel moet zijn, met een open blik naar inwoners en omgeving moet luisteren en moet durven los laten. Waarom? Wat werkt voor de één, werkt niet voor de ander. Regels kunnen een kader aangeven, maar moeten niet centraal staan. Het gesprek aangaan hierover vraagt iets van onze samenleving en van collega’s binnen maatschappelijke organisaties onderling. In dit gesprek kan je mij vragen verwachtingen en overtuigingen bespreekbaar te maken en om samen te komen tot een gedragen en krachtige aanpak – maar ook de uitvoering daarvan. Inwoners echt leren kennen kan daarbij een groot verschil maken voor het beoogde resultaat. Aan dat verschil draag ik graag bij.  

 Aan de slag 

Tijdens en na mijn tweede research master (RMA Sociology of culture, media and the arts) ben ik gaan werken voor de Erasmus Universiteit. Onderzoeken waar ik aan heb gewerkt hadden een focus op hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Zo ben ik de wereld van media gebruik van jongeren in Nederland gedoken in relatie tot hun dagelijkse leven en heb ik daarin o.a. exceptionele creativiteit en digitale expressie bestudeerd. De academische wereld heeft mij de invloed van analyse en overzicht meegegeven in de verschillende rollen die ik heb vervuld bij lokale overheden. Hier werd ik vaak ingezet als brugfunctie tussen bestuur en uitvoering, om zo concrete resultaten te boeken. Dit betekent dat regionale overleggen mij niet vreemd zijn, maar dat ik ook met enige regelmaat ben aangeschoven bij een patat-tafel in de buurten van kwetsbaar leefgebied. 

 Je kunt mij vragen voor procesbegeleiding, projectleiding of programmamanagement op complexe opgaven, het optimaliseren van samenwerking en het opzetten-en de begeleiding van organisatieontwikkeling sámen met de organisatie. Ik zorg graag voor energie en een positieve sfeer om aan de slag te gaan door middel van rust, overzicht en een motiverende aanpak waarin iedereen een duidelijke bijdrage heeft. 

 Balans 

Werken geeft mij energie. Maar wanneer mijn laptop dicht geklapt is breng ik aardig wat uurtjes door op de tennisbaan, ga ik er graag op uit en/of geniet ik van een goed glas wijn met vriendinnen en besteed ik zoveel mogelijk tijd aan mijn (grote) familie. Balans is erg belangrijk, gelukkig helpt mijn lieve vriend daarbij. 

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries