Gedragen resultaten vanuit samenwerking

In onze samenleving kan iedereen – onder de juiste omstandigheden – een bijdrage leveren. Door als overheid voor de juiste omstandigheden te gaan staan komen krachten samen en ontstaan er mooie dingen. Vandaag de dag betekent dit dat de overheid flexibel moet zijn, met een open blik naar inwoners en omgeving moet kijken en moet durven los laten. Waarom? Wat werkt voor de één, werkt niet voor de ander. Niet iedereen die arm is, is ongelukkig. Een vervuilde buitenruimte, is niet louter overlast. Inwoners echt leren kennen kan een groot verschil maken voor het beoogde resultaat.

Dit vraagt iets van de samenleving, maar ook van collega’s binnen maatschappelijke organisaties onderling. Door open en transparant verwachtingen en overtuigingen bespreekbaar te maken kan je als organisatie gezamenlijk kracht maken. Of dit nu sociale (transformatie sociaal domein), fysieke vraagstukken (Omgevingsvisie) of juist een nieuwe werkmethodiek betreft, vanuit een gelijkwaardige samenwerking kom je verder. Waar weerstand is, daar is passie. Daar ben ik van overtuigd en daar kan ik mee werken.

Aan de slag

Tijdens en na mijn tweede research master (RMA Sociology of culture, media and the arts) ben ik gaan werken voor de Erasmus Universiteit. Onderzoeken waar ik aan heb gewerkt hadden een focus op hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Zo ben ik de wereld van online activiteit van jongeren in Nederland gedoken en heb ik o.a. exceptionele creativiteit en digitale expressie bestudeerd. De academische wereld heeft mij de invloed van analyse en overzicht meegegeven in de verschillende rollen die ik heb vervuld bij lokale overheden. Hier werd ik vaak ingezet als brugfunctie tussen bestuur en uitvoering, om zo concrete resultaten te boeken. Dit betekent dat regionale overlegtafels mij niet vreemd zijn, maar dat ik ook met enige regelmaat ben aangeschoven bij een patat-tafel in de buurten van een leefbaarheid-ketensamenwerking met corporaties.

Je kunt mij vragen voor procesbegeleiding of programmamanagement op complexe opgaven, het optimaliseren van ketensamenwerking en het opzetten-en de begeleiding van organisatieontwikkeling sámen met de organisatie. Ik zorg graag voor energie en een positieve sfeer om aan de slag te gaan door middel van rust, overzicht en een motiverende aanpak waarin iedereen een duidelijke bijdrage heeft.

Balans

Werken geeft mij energie. Maar wanneer mijn laptop dicht geklapt is breng ik aardig wat uurtjes door op de tennisbaan, ga ik er graag op uit en/of geniet ik van een goed glas wijn met vriendinnen en besteed ik zoveel mogelijk tijd aan mijn (grote) familie. Balans is erg belangrijk, gelukkig helpt mijn lieve vriend daarbij.

Ontmoet ook deze experts

Onze mensen

Veerle van de Winckel

Jos Mulder

Wouter Kuiper

Axel Martens