Pol van Tuijl

Partner Leiderschap, Leren & Ontwikkelen

Sterke organisaties

Sterke organisaties hebben sterke leiders, heldere sturingslijnen, sterke (tijdelijke) teams en geven veel ruimte en aandacht aan leren & ontwikkelen. Het zijn organisaties die vanuit deze kenmerken in staat zijn om snel en bewust mee te bewegen met alles wat in hun omgeving verandert: ze werken opgavengericht. En die veranderingen zijn er volop, denk aan de ontwikkelingen binnen data en technologie maar ook aan de maatschappelijke opgaves voor klimaat, energie, economie en binding in de samenleving.

Vrijwel iedere werkdag begeleid ik directies en managers in hun opdracht om dit type organisaties te realiseren. Daarin besteed ik aandacht aan strategie, sturing, leiderschap en leren & ontwikkelen. Een inspirerende toekomstvisie maken voor je organisatie is één ding. Het ook werkelijk realiseren van die visie in de praktijk is een heel andere zaak. Dat is vaak complex, vraagt veel van leiderschap en samenwerking. Leiding geven aan de ontwikkeling van een organisatie is niet makkelijk en de mensen die zo’n rol serieus nemen, verdienen bij voorbaat respect. Met veel plezier steun en help ik deze leiders bij hun opgave. En iedere keer leer ik weer veel van hen. Want het leiding geven aan organisaties blijft een geweldig vak.

Mijn route door het publieke domein

De afgelopen 20 jaar heb ik veel ervaring opgedaan binnen het publieke domein. Na mijn studie aan de Radboud Universiteit werkte ik bij verschillende ministeries, gemeenten en adviesbureaus. In verschillende rollen (beleidsmedewerker, adviseur, programmamanager, leidinggevende, coach) leerde ik over inhoud, de weerbarstige (maar o zo mooie) uitvoeringspraktijk en over leiderschap. Al schakelend tussen strategie en uitvoering voel ik me op mijn best. Met vrolijke energie, een analytische blik en voorliefde voor mensen wil ik organisaties beter helpen te presteren. In 2012 vond ik bij Hiemstra & De Vries dé plek om dat dagelijks te doen met collega’s en opdrachtgevers.

Een goed glas

Naast mijn werk besteed ik mijn tijd en aandacht aan het luisteren en maken van muziek, het bijwonen van concerten, het met vrienden samenkomen met een goed glas wijn binnen bereik en het genieten van de schoonheid en gezelligheid van mijn woonplek in ‘s-Hertogenbosch.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries