Activerende bestuurskunde

In 2014 ging ik Bestuurs- en Organisatiewetenschap studeren om mijzelf te verdiepen in de wisselwerking tussen overheid, maatschappij en de daaruit voortvloeiende wicked problems. Dat deed ik toen en doe ik nu nog steeds om dezelfde reden: maatschappelijke impact. Om die reden ben ik ook voor Hiemstra & De Vries gaan werken, omdat we hier impact maken op de publieke sector. Ik ben naar deze functie gegroeid vanuit het onderzoek. Ik werkte voor het Mulier Instituut als onderzoeker en ontving in 2020 de DPAS scriptieprijs voor mijn onderzoek naar Greta Thunberg haar invloed op jongerenparticipatie bij klimaatactivisme. Een thema waar ik mij als belangenbehartiger ook veelvuldig voor inzet binnen de Jonge Klimaatbeweging, waar ik onder andere meewerk aan de inhoudelijke voorbereiding van de politieke JKB-strategie.

Missie geslaagd

De publieke sector staat voor grote uitdagingen. Wat ik hoop is dat de wereld perspectief behoudt en kinderen van vandaag en morgen nog steeds mogen opgroeien in een eerlijke en veilige wereld. We zien steeds meer in dat de klimaatverandering als maatschappelijk probleem niet op zichzelf staat, maar raakt aan diverse sociale vraagstukken, zoals energiearmoede en meerdere generaties treft. Dat vraagt om duurzaam leiderschap, visie en rentmeesterschap. Gelukkig zien we steeds vaker praktijkvoorbeelden terug van duurzaam wonen, leven en reizen, denk aan: energiegemeenschappen, consuminderen en op vakantie met de trein in plaats van het vliegtuig. Dat biedt houvast. Voor velen lijkt dit misschien mission impossible, maar juist door kleine stappen te zetten, werken we toe naar een systemische en structurele duurzame verandering.

Binnen Hiemstra & De Vries beweeg ik mee in deze duurzame transities en mag ik bijdragen aan de versnelling hiervan via maatschappelijke projecten. Wat mij drijft is de afwisseling van publieke vraagstukken en het samenbrengen van complexe onderdelen. Voor mij is dit een continue vormende puzzel, die ik keer op keer leg, zoals deze gelegd wil worden.

Door avontuur gedreven

Familie, vrienden staan bij mij bovenaan. Je vindt mij dan ook vaak bij één van de twee, of in de natuur. Andere kenmerkende aspecten van mij zijn mijn spontaniteit en nieuwsgierigheid. Zo ben ik onlangs gestart met kickboksen en Ashtanga Vinyasa Yoga. Deze vorm van yoga focust op ademhaling en het gelijktijdig uitvoeren van balancerende oefeningen om de geest lenig te houden. Daarnaast doe ik aan high intensity trainingen (Grit & Bodypump), tennis en heb ik een diepgewortelde liefde voor muziek. Regelmatig draai ik met vrienden op bescheiden ventures. Door zo gevarieerd mogelijk te leven wil ik vastgeroeste patronen doorbereken en houd ik mezelf scherp.

Ontmoet ook deze experts

Onze mensen

Jaring Hiemstra

Iri Angeli

Femke van de Plas

Cato Bechtold