Nienke Ledegang

Nienke Ledegang

Nienke Ledegang

Bij Hiemstra & De Vries weet ik mij omringd door strategen, intelligente doeners en mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de publieke zaak. Ik heb daar veel bewondering voor en sta telkens opnieuw versteld van de slagkracht van deze organisatie. Ik help de professionals die hier werken graag bij datgene waar ík goed in ben: schrijven. Ik geef woorden aan het werk dat bij Hiemstra & De Vries wordt verzet en de mooie resultaten die dat oplevert.

Dat doe ik vanuit mijn eigen bedrijf FC Tekst, maar met genoeg verbondenheid om mij deel te voelen van Hiemstra & De Vries. Ik maak rapporten net iets leesbaarder, ik verwoord de ideeën van collega’s en klanten in artikelen of blogs en geef schrijftrainingen om een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen. Hoe die taal klinkt? Helder, duidelijk, simpel waar het kan. Met een prominente rol voor de inhoud en het resultaat.

Wat dat betreft zitten Hiemstra & De Vries en ik op één lijn: we zijn wars van wollige taal en blabla en zeggen graag waar het op staat.

Tussen hectiek en bureaucratie

Ik gedij goed in een dynamische omgeving waarin ik de ruimte krijg om van niets ‘iets’ te maken. Ik verdiende mijn sporen in de hectische dagbladjournalistiek, maar kan ook goed uit de voeten in een meer ambtelijke omgeving. Zolang er tenminste aan een concreet doel wordt gewerkt. Enkele kernwoorden die op mij van toepassing zijn: resultaatgericht, inhoudelijk, allround, accuraat, creatief, opgeruimd, denker én doener.

Niet stilzitten

Ik ben niet zo goed in stilzitten. Behalve mijn activiteiten voor Hiemstra & De Vries, werk ik onder meer voor Dienst Justitiële Inrichtingen, waar ik twee magazines maak, en Universiteit Leiden, waarvoor ik het alumnimagazine maak.

In mijn woonplaats Leiden ben ik actief als bestuurslid van de Leidse Sportfederatie. Daar rolde ik in nadat ik mijn actieve carrière als amateurvolleyballer had beëindigd.

Ik spreek daarnaast vloeiend Spaans – ik rondde ooit de vertalersopleiding af – en ben sinds kort in het gelukkige bezit van een prachtige piano uit 1935. Tijd om na 20 jaar weer op les te gaan!

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries