Martine Peper

  • 06-55358544
Martine Peper

Met elkaar de ideeën vinden die nodig zijn

Het vak van adviseur voor de publieke sector vind ik uitermate boeiend. Het gaat over een grote diversiteit aan vraagstukken en het raakt ons allemaal. Als creatieve denker en zet ik me graag in voor de uitdagingen in de publieke sector. Het nodigt me voortdurend uit om ergens in te duiken en er vragen bij te stellen. Waar gaat dit heen? Wat is hier nodig? Wat maakt dat dit een probleem is? Om uiteindelijk met elkaar de ideeën te vinden die nodig zijn en, door slimme organisatie en goede samenwerking, iets werkbaar te krijgen. Dat is mooi.

Hoewel ik na mijn VWO in Utrecht ging studeren en misschien feitelijk Tukker-af was, voel ik nog steeds een fijne verbinding met Twente. Na mijn studie Theaterwetenschappen en een master PR & Massacommunicatie ging ik vanuit de collegebanken als jonge professional de cultuursector in. Daar stond (ook toen) aanpakken en het maximale halen uit weinig middelen hoog in het vaandel. Toen ik keek naar kansen om verder te groeien naar een rol met meer verantwoordelijkheid, raadde men mij aan om eerst maar eens in een ‘zakelijke’ omgeving te gaan werken. Bij Capgemini werd ik adviseur. Zo’n organisatie die zich uitspreidt over de hele wereld en allerlei vakgebieden bestrijkt, daar vond ik mijn draai wel. Bij Capgemini heb ik zo ontzettend veel gezien, gedaan, bedacht en (be)geleid dat ik er nog graag vol enthousiasme over vertel. De rode draad in mijn opdrachten was altijd organisatieontwikkeling met een focus op mens, samenwerking en proces. Toen het tijd was voor wat anders deed ik Via JS Consultancy en Rijnconsult opdrachten in publieke organisaties. Zo ben ik bijvoorbeeld goed thuis in de maatschappelijke opgaven in het sociaal domein, ken ik de organisatiecontext van de Omgevingswet en ben ik zeer ervaren in het (bege)leiden van leren en innoveren. Bij Hiemstra & De Vries vond ik in het voorjaar van 2019 dé fijne plek waar ik mijzelf samen met mijn collega’s blijf ontwikkelen en werk aan interessante opdrachten in de publieke sector.

Hei en mensen

In mijn vrije tijd zorg ik bij tijd en wijle, met een dosis buitenlucht en portie beweging, dat mijn continue stroom ideeën en gedachten over van alles even wat afneemt. Bijvoorbeeld als ik de fiets pak in mijn woonplaats Hilversum. Na wat doortrappen daar strekt op gegeven moment de hele hei voor mij uit. Dat geeft mij altijd een goed gevoel. Met hetzelfde gemak stap ik graag de drukte in en omring ik mij met mensen. Vaak met mijn gezin. Of met vrienden in het theater of tijdens een festival. Maar soms ook gewoon lekker alleen met een kopje koffie en een krantje op het terras.<

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries