Loek Schueler

  • 06-51244026
Loek Schueler

Interesse in elkaar

Al jaren begeef ik me met veel plezier in op het snijvlak van politiek-bestuur-praktijk in het publieke domein. Het vlammetje gaat aan als ik weet wat mensen raakt, hen beweegt en drijft. Een inspirerende maatstaf is de “twinkelcoëfficiënt” (een begrip uit mijn tijd bij het Platform Bèta Techniek). Het is het moment waarop iemand aan gaat en (werk)plezier heeft. Het achterhalen van de twinkeling door oprecht contact, is voor mij een belangrijke waarde waar juist in deze transitieperiode zo ontzettend veel behoefte aan is. Daarbij staat het leggen van verbindingen tussen mensen voor mij centraal. Uit ervaring weet ik dat het organiseren van ontmoeting, werkbezoeken en transparantie over ieders rol al tot een doorbraak kan leiden. Het begint met wederzijdse interesse in elkaars expertise, belangen, verwachtingen en uitdagingen. In de afgelopen jaren heb ik de werelden van politiek, bestuur, beleid, uitvoering, klant of gebruiker verder uit elkaar zien groeien. Zonde, want met een gemeenschappelijke ambitie en vooral het goede gesprek, ontstaan slimme verbindingen en kan daadkrachtig worden samengewerkt als de spelregels maar duidelijk zijn. Juist deze accenten staan bij Hiemstra & De Vries centraal.

Doelgericht en beweging

Vooral complexe vraagstukken of dynamische processen pak ik graag op. Het helpt mij als ik een helder doel voor ogen heb. Onderweg zoek ik naar de vele verschillende verhalen om patronen en verbanden te ontdekken en het liefst bezoek ik ook de werkvloer om de mensen te leren kennen en daarmee hun taal en belangen mee te nemen in het totale plaatje. Met een gezond portie ongeduld, zal ik niet te lang willen blijven hangen in de analyse, maar samen zoeken naar de gewenste of noodzakelijke actie, beweging of doorbraak.

Het is eigenlijk te vergelijken met mijn hobby beeldhouwen. Een ruwe steen heeft een bepaalde vorm of toont zijn aard via de structuur. Ik volg graag de context van de steen en begin te schaven en te schuren met een scala aan materialen. Zo ontstaat geleidelijk een vorm die uniek is en eenmaal gepolijst de ware aard qua kleuren en breuklijnen in volle omvang laat zien. Ik gun organisaties en hun medewerkers een plekje op een sokkel om trots te laten zien wat ze doen en betekenen voor de maatschappij.

Ik houd ervan om te netwerken en heb een natuurlijke interesse in ieders persoonlijke verhaal én talent. Mijn uitdaging is om in de samenwerking hierop aan te sluiten. Misschien komt het door mijn opleiding tot lerares, maar ik heb mijn voelsprieten altijd aan, ook voor de non-verbale signalen of de onbenoembare onderwerpen. Als het nodig is voor de voortgang, zal ik op een tactvolle manier ervoor zorgen dat álles op tafel komt.

Inspiratie

Niet alleen in mijn werk, wil ik graag iets creëren. Ook in mijn vrije tijd, ben ik graag bezig met beeldhouwen, knutselen, bakken of tekenen. Daarnaast ben ik graag bij mijn familie en vrienden en houd van wandelen in steden of natuurgebieden, maar ben helemaal in mijn element in de Oostenrijkse bergen.

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries