Liza Nooij

  • 06-83800151
Liza Nooij

Mensen Bewegen

Een ‘organisatie’ beweegt niet, mensen bewegen. In een team, als groep of als individu. Als je mensen in beweging kunt krijgen, kun je zulke mooie dingen bereiken in en met je organisatie! Mensen zijn daarom voor mij de kern van elke opdracht.
Het is de uitdaging om opgaven te laden met gedrag en vaardigheden die voor mensen voorstelbaar en concreet zijn, zodat je er bij wijze van spreken morgen mee kunt beginnen. Ik vind het telkens weer mooi om te zien hoe veerkrachtig mensen zijn. En hoe krachtig, ook (juist) in hun kwetsbaarheid. Want je handelingsrepertoire uitbreiden is best spannend. Als adviseur en facilitator vind ik het belangrijk hier oog voor te hebben en een omgeving te creëren waarin spiegelen, ontwikkelen, leren en mogen experimenteren er gewoon helemaal bij horen.

Mooi vak

Tijdens mijn master sociologie ben ik afgestudeerd bij een adviesbureau en daarna gestart als adviseur. Nog steeds, ruim zes jaar later, vind ik het een geweldig vak. De afwisseling van opdrachten, het maatwerk in de begeleiding die je biedt, het vertrouwen krijgen om samen met de klant concrete resultaten te boeken, en continu bezig zijn met het verbeteren van je belangrijkste instrument: jezelf. De eerste tijd heb ik vooral gewerkt in projectteams, programmateams en andere samenwerkingsverbanden, zodat ik ervaring heb hoe het is om zelf met opgaven aan de slag te zijn en de bijbehorende kansen, dynamieken en spanningsvelden te voelen. Al snel ging ik me richten op de zachte vraagstukken, maar ik pluk nog altijd de vruchten van deze ervaring. Mijn opdrachten gaan over persoonlijk leiderschap, samenwerken en de leer- en ontwikkelvraagstukken in publieke organisaties.

Zwieren

Ik krijg van veel verschillende dingen energie en mijn privéleven zit dan ook redelijk vol, zowel met sociale als individuele activiteiten. Ik hockey, reis graag en zoveel mogelijk met mijn vriend en doe veel met vrienden. Maar ik ben ook gek op iets wat mijn vriendinnen ‘zwieren’ zijn gaan noemen: zonder plan kijken waar je terecht komt. De ene keer kom ik terecht achter mijn canvas en schilder ik een schilderij, de andere keer ben ik uren aan het wandelen en mijmeren door de stad met muziek op. Zwieren! Tijdens het zwieren vallen dingen op hun plek en verzin ik mijn beste ideeën voor nieuwe sessies en trajecten.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries