Linet Tanke

Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in hoe dingen werken. Mijn nieuwsgierigheid maakte dat ik vroeger vaak letterlijk dingen doormidden knipte om te kijken hoe het er van binnen uitziet. Tegenwoordig zoek ik ook graag de kern om te kijken hoe het er van binnen uitziet, maar dan zonder schaar. Ik wil begrijpen hoe het écht werkt. Dat zie je van buiten namelijk niet altijd. Vanuit mijn maatschappelijke drive wil ik weten hoe de publieke sector er ‘van binnen’ uitziet. Van buiten zie je niet altijd wat mensen in publieke organisaties beweegt en hoe zij zich bewegen. Mijn onderzoekende en analytische houding is sterk verweven met mijn persoonlijk en professioneel handelen. 

Van geneesmiddelenontwikkelaar naar organisatieontwikkelaar 

Mijn ‘roots’ liggen in Twente en Breda. In Groningen rondde ik mijn studie farmacie af, waarna ik ging werken bij geneesmiddelenontwikkelaar MSD. Ik heb daar veel geleerd over (productie)processen, change management en hoe belangrijk medewerkers altijd zijn en blijven. Ook als je steeds meer kunt automatiseren. Mijn LEAN Six Sigma Green Belt kwam daarbij goed van pas. Tegelijkertijd ontplooide ik verschillende initiatieven om met mijn collega’s (samen) te werken aan organisatieontwikkeling. Dat beviel mij erg goed. Vanaf mijn deelname aan de Nationale Denktank in 2012 wist ik bovendien: ik wil mij maatschappelijk inzetten. Bij Hiemstra & De Vries kwam dit in de zomer van 2018 samen. Sindsdien zet ik mij met veel plezier en energie samen met collega’s en opdrachtgevers in voor organisatieontwikkeling in maatschappelijke vraagstukken op allerlei terreinen. Grofweg richt ik mij op drie sporen. Ten eerste ik doe veel (evaluatie)onderzoeken op allerlei verschillende vlakken. Ik kan dan de kern weer onderzoeken en ik leer steeds weer over verschillende onderwerpen in het publieke domein. Ten tweede richt ik mij op sturingsvraagstukken zoals wendbaar werken en opdrachtgericht samenwerken. Zowel wat het vraagt als organisatie als voor de individuele professional. En ten derde vind ik het leuk zelf in een organisatie aan de slag te gaan en blijven, zodat ik ook goed weet waar mijn opdrachtgevers en klanten mee te maken hebben.  

Buiten op de baan 

Wanneer ik niet aan het werk ben, sport ik graag. Tennis om mijn fanatisme kwijt te kunnen en hardlopen om m’n hoofd leeg te maken. Of je treft me met vrienden in mijn woonplaats Amsterdam of daarbuiten. Verder probeer ik zoveel mogelijk aan te haken bij wat de Nationale Denktank rond maatschappelijke vraagstukken organiseert. 

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries