Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in hoe dingen werken. Mijn nieuwsgierigheid maakte dat ik vroeger vaak letterlijk dingen doormidden knipte om te kijken hoe het er van binnen uitziet. Tegenwoordig zoek ik ook graag de kern om te kijken hoe het er van binnen uitziet, maar dan zonder schaar. Ik wil begrijpen hoe het écht werkt. Dat zie je van buiten namelijk niet altijd. Vanuit mijn maatschappelijke drive ben ik benieuwd hoe de publieke sector er ‘van binnen’ uitziet. Van buiten zie je niet altijd wat mensen in publieke organisaties beweegt en hoe zij zich bewegen. Mijn onderzoekende en analytische houding is sterk verweven met mijn persoonlijk en professioneel handelen.

Van geneesmiddelenontwikkelaar naar organisatieontwikkelaar

Hoewel mijn ‘wieg’ in Twente stond, groeide ik op in Breda. In Groningen rondde ik een studie farmacie af waarna ik ging werken bij geneesmiddelenontwikkelaar MSD. Als farmaceutisch specialist richtte ik daar samen met collega’s processen in. Soms echt gericht op de productielijn van geneesmiddelen en soms meer gericht op het veranderen van gedrag. Mijn LEAN Six Sigma Green Belt kwam daarbij goed van pas. Op gegeven moment merkte ik dat ik mijn blik wilde verleggen van intern naar extern. Als medisch adviseur bouwde en onderhield ik contacten met onderzoekers, medisch specialisten en wetenschappers. Tegelijkertijd ontplooide ik ‘on-the-side’ verschillende initiatieven om met mijn collega’s (samen) te werken aan organisatieontwikkeling. Dat beviel mij erg goed. Het maakte dat ik op gegeven moment van ‘organisatieontwikkeling on-the-side’ naar ‘organisatieontwikkeling als core business’ wilde groeien. Vanaf mijn deelname aan de Nationale Denktank in 2012 wist ik bovendien: ik wil mij maatschappelijk inzetten. Bij Hiemstra & De Vries kwam dit in de zomer van 2018 samen. Hier zet ik mij nu met veel plezier en energie samen met collega’s en opdrachtgevers in voor organisatieontwikkeling in maatschappelijke vraagstukken.

Nationale Denktank

Wanneer ik niet aan het werk ben, sport ik graag. Squash om mijn fanatisme kwijt te kunnen en yoga om ’s morgens de dag goed te beginnen. Of je treft me met vrienden in mijn woonplaats Amsterdam. Verder probeer ik zoveel mogelijk aan te haken bij wat de Nationale Denktank rond maatschappelijke vraagstukken organiseert.

Ontmoet ook deze experts

Onze mensen

Johanna Kolk

Liza Nooij

Femke van de Plas

Krystle Koers