Van inzicht tot betekenis

Om mij heen zie ik de wereld steeds complexer worden. Alles lijkt afhankelijk van alles te zijn, zeker in het licht van maatschappelijke vraagstukken. Iedereen probeert inzicht en overzicht te creëren en met de data en technologie die we hebben is veel mogelijk. Het doet een groot beroep op de publieke sector. Want als je eenmaal de mogelijkheden hebt, hoe vertaal je dat naar iets dat waarde en betekenis heeft? Het geeft mij energie een sleutelrol te vervullen in processen om mensen rond opgaven en data samen te brengen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Van ‘wat willen we met elkaar bereiken?’ tot ‘hoe gaan we dat bereiken?’. In het vinden en slim benutten van de verschillende perspectieven ontstaat de innovatie die we in het publieke domein nodig hebben, daar geloof ik in.

In de buurt van Zwolle groeide ik op. Na mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen en master Sociologie aan de Universiteit Utrecht (UU) besloot ik aan de slag te gaan als trainee in verschillende gemeenten om lokale vraagstukken van dichtbij mee te maken. Zo leerde ik verschillende invalshoeken, domeinen en organisaties kennen. Dat beviel me en smaakte naar meer. Na een periode te hebben gewerkt in Kampen, Dronten en Zwolle koos ik er niet voor om aan boord te blijven van een specifieke organisatie of het omarmen van een bepaald domein. Liever wilde ik werken aan maatschappelijke opgaven op meerdere plekken tegelijk met wisselende mensen om mij heen. Sinds 2017 doe ik dat als organisatieadviseur met mijn collega’s vanuit Hiemstra & De Vries. Daar beweeg ik mij graag in opdrachten rond digitale transformatie, het sociaal domein en samenwerking.

Bewust

Als ik niet aan het werk ben, is de kans groot dat je me hardlopend treft. Vanuit mijn huis loop ik zo het bos in en geniet ik van de natuur. Graag draag ik persoonlijk mijn steentje bij aan hoe we met zijn allen kunnen blijven genieten van wat de aarde ons biedt. Dat maakt me ook nieuwsgierig en zet me aan tot experimenteren. Soms leidt dat tot een echte duurzame verandering in mijn leven. Zo rijd ik inmiddels in een elektrische auto en probeer ik mezelf uit te dagen bewust te eten en nieuwe dingen aan te schaffen. Tot slot verdiep ik me graag inhoudelijk ergens in, van de Brexit tot Blockchain tot Design Thinking. Op zoek naar nieuwe inzichten die van betekenis kunnen zijn voor de publieke sector.

Ontmoet ook deze experts

Onze mensen

Ward Deckers

Paul Klein Woud

Marja Wiegers

Mirjam Duivenbode