Jeroen Steegmans

  • 06-22206250

Dit is een intro

Jeroen Steegmans

Politiek is overal

Politiek heeft mij altijd al geïnteresseerd, van grote politiek-maatschappelijke vraagstukken tot de ‘’kleine’’ politiek die waar te nemen is in de dynamiek tussen ouder en kind of in een vriendengroep. Vanuit deze interesse heb ik ooit gekozen voor de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Gedurende deze studie werd ik steeds bekender met de politiek-maatschappelijke vraagstukken, en dan in het bijzonder met de rol die publieke instellingen spelen bij de oorzaken en oplossingen van deze problemen. Tegelijkertijd leerde ik dat de ‘’kleine’’ politiek – die ik herkende uit mijn sociale context – ook een dynamiek is die terugkeert binnen organisaties en instellingen.

Mijn bijdrage

Vanuit deze interesse ben ik altijd gedreven geweest om mijn bijdrage te leveren. In de collegebanken leerde ik over de diplomademocratie en hoe er scheidslijnen door onze maatschappij lopen op basis van opleidingsniveau, waarmee kansengelijkheid in het gedrang komt. In de praktijk zag ik als buddy van een basisscholier hoe dit inderdaad invloed heeft op de kansen die jonge kinderen krijgen.

Als Universiteitsraadslid heb ik van dichtbij de politiek gezien binnen een organisatie. Hier heb ik een organisatiesensitiviteit ontwikkeld die ik heb kunnen inzetten om mijn medestudenten te vertegenwoordigen. Zodoende heb ik impact kunnen maken. Het geeft mij energie als ik merk dat ik kan bijdragen aan positieve verandering.

Als organisatieadviseur ben ik geïnteresseerd in wicked problems die alleen kunnen worden opgelost als je de juiste mensen met elkaar weet te verbinden. Hierbij is het belangrijk om te achterhalen wat de belangen zijn, maar bovenal is het belangrijk erachter te komen wat mensen nu precies drijft. Dit doorgronden is wat mij fascineert.

Mijn hoofd leegmaken

Wanneer ik niet aan het werk ben sta ik op de squashbaan, ben ik aan het bedenken wat ik dit weekend wil gaan koken, zit ik in het filmhuis of tref je mij discussiërend aan met mijn vrienden in het café. Wanneer ik echt wat meer tijd heb ga ik de bergen in. Dit is voor mij de plek waar ik mijn hoofd helemaal leeg kan maken om vervolgens alles weer netjes te ordenen.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries