Janneke Oudenhoven

Persoonlijk en professioneel voel ik me betrokken bij de publieke sector. Dat is niet voor niets. Het gaat echt ergens om en het raakt ons allemaal. Ik werk en denk graag vanuit verbinding met opdrachtgevers, samen zien en doen wat nodig is. Door organisaties slimmer te laten werken, door mensen in beweging te brengen, wil ik direct en indirect bijdragen aan verschillende maatschappelijke opgaven.

Doorbraak of stevige dosis slagvaardigheid

Na mijn jeugd in het zuidoosten van Nederland schoof ik op de kaart wat op naar links om in Tilburg te gaan studeren. Met een studie beleids- en organisatiewetenschappen legde ik de theoretische basis voor het begrijpen van publieke organisaties. Bij adviesbureau Lysias kreeg ik de kans om de vertaling te maken naar de praktijk. Zo zette ik de eerste stappen als organisatieadviseur. Op een van mijn eerste werkdagen ging ik al mee naar Amsterdam om de commissie Brinkman te ondersteunen bij de visitatie van het Grotestedenbeleid. Veel mooie opdrachten bij Rijk, provincies en gemeenten volgden. Na een paar jaar stapte ik over om van binnenuit de publieke sector te helpen verbeteren. Tijdens die jaren bij Operatie Jong (interdepartementaal project voor verbetering jeugdbeleid) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), leerde ik Hiemstra & De Vries kennen vanuit een opdrachtgever-rol. Die kennismaking en samenwerking beviel goed. In 2010 stapte ik daarom vol overtuiging aan boord. Opdrachtgevers uit de top van verschillende publieke organisaties weten ons en mij inmiddels goed te vinden. Bijvoorbeeld om met hen te kijken naar sturingsvraagstukken, (persoonlijke) interactie in samenwerking, organisatieontwikkeling en het politiek-ambtelijk samenspel. Mijn collega’s zoeken me regelmatig op voor een doorbraak of stevige dosis slagvaardigheid. Dat breng ik graag.

In 2014 werd ik mede-eigenaar van Hiemstra & de Vries. Samen met Ralph ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. We vullen elkaar goed aan in perspectief, ideeën en expertise.

Sociale spil

Naast mijn drukke baan beleef ik veel plezier aan mijn gezin. Met vrienden door heel Nederland komen we ook privé op de mooiste plekken. In Utrecht voel ik me thuis. Hier werk ik graag in ons kleine stadstuintje, loop ik regelmatig een rondje hard door onze wijk en ben ik een vaste bezoeker van de buurt-bibliotheek.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries