Isabel Lutz

Samen kleine stappen zetten voor een grote beweging

Mijn toegevoegde waarde en veranderkracht voor een betere wereld, zocht ik twintig jaar geleden na mijn studie Internationale Betrekkingen letterlijk en figuurlijk nog ver weg. Door de jaren heen ontdekte ik nieuwsgierig en onderzoekend hoe ik veel dichterbij de wereld kon verbeteren.

Wat de maatschappij van nu betekent voor de publieke organisaties van nu, ken ik uit de praktijk van de gemeente Utrecht. Bijvoorbeeld vanuit mijn focus daar op diversiteitsvraagstukken, de decentralisaties in het sociaal domein en de algemene organisatieontwikkeling. Wat ook kwam, de mensen veranderden mee. Verandering begint in de praktijk vaak klein en start bij mensen. Kleine gezamenlijke stappen richting meer flexibiliteit, draagkracht en werkplezier tellen op tot een grote beweging. Veel publieke organisaties hebben baat bij zo’n beweging. De menselijke interactie en ‘sociaal resultaat’ zijn in onze snelle en complexe wereld steeds belangrijker voor het behalen van ‘inhoudelijk resultaat’. In Utrecht droeg ik daaraan bij als programmamanager, projectleider en trainer.

Resultaat in maatschappelijke opgaven

Leren en ontwikkelen kost mensen veel oefening, zelfreflectie en meestal ook moeite. Bij Hiemstra & De Vries kan ik mijn ontwikkelvaardigheden en -ervaring breed inzetten. Door te reflecteren, te spiegelen en het onbenoemde zichtbaar te maken. Hoe beter iemand weet wie hij persoonlijk en professioneel is, wat hij aan waarde toevoegt en waar hij staat, hoe steviger en wendbaarder de organisatie. Dat is in de praktijk nodig voor sociaal én inhoudelijk resultaat in onze maatschappelijke opgaven. Daar ben ik van overtuigd.

Utrecht was naast de plek waar ik studeerde en werkte ook lang mijn woonplaats. Inmiddels woon ik met mijn gezin in een ecologische wijk op twintig treinminuten van de stad. Net als in mijn werkomgeving kijk ik ook daar waar beweging nodig is en wat ik kan bieden. Een prettige balans in persoonlijke en professionele aandacht voor mezelf en voor anderen maakt me gelukkig.

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries