Gerco Liefhebber

  • ‭06-36422696‬
Gerco Liefhebber

Hoe taaier een vraagstuk, hoe meer ik ermee aan de slag wil

Hoe taaier een maatschappelijk vraagstuk is, hoe meer motivatie ik heb om ermee aan de slag te gaan. Daarbij vind ik het belangrijk om eerst goed om me heen te kijken: wie heeft dezelfde toewijding voor het vraagstuk, maar denkt en werkt misschien vanuit een ander perspectief? Want: alleen ga je sneller, samen kom je verder. Succesvol werken aan maatschappelijke vraagstukken vraagt om verbinding tussen mensen en thema’s. Dat begint voor mij bij het stellen van concrete doelen om vervolgens te leren welke interventie werkt (en welke niet), zodat je steeds gerichter tot acties kan overgaan. In de actie ben ik op m’n best; ik geniet ervan om veel werk te verzetten en concrete resultaten te boeken. Wanneer we met elkaar zo gestructureerd leren en verbeteren kunnen we verschil maken, op de werkvloer én in de maatschappij. Op de korte en de lange termijn. Daar geloof ik in.

In de buurt van Utrecht groeide ik op. Na mijn middelbare school koos ik voor Bestuurs- en organisatiewetenschap (USBO) aan de Universiteit Utrecht (UU). Binnen de gemeente Breda werkte ik aan het verbeteren van de afdelings- en organisatieoverstijgende dienstverlening. Gretig dook ik in klantreizen, continu verbeteren, sturingsvraagstukken, samenwerking en organisatiemodellen. Zo deed ik veel ervaring op in het creëren van een lerende organisatie op operationeel, tactisch en strategisch niveau. De volgende stap werd Hiemstra & De Vries. Dit past perfect. Hier kan ik vanuit verschillende publieke organisaties en rollen werken aan een publieke sector waarin we maatschappelijk effect realiseren. Daarnaast kan ik zo mijn kennis van, en enthousiasme over, ketensamenwerking en procesoptimalisatie (o.a. op basis van LEAN/Scrum/Strategy Deployment) koppelen aan de expertise van collega’s en opdrachtgevers. Zo komen we samen verder.

Wedstrijden willen winnen

Na een lange dag werken vind ik het heerlijk om mijn gedachten even helemaal te verzetten. Dat doe ik door te sporten of door gezelschap op te zoeken, bijvoorbeeld op en rond het voetbalveld. Ik kan ook genieten van een avond doorpraten over de zinnige en onzinnige dingen in het leven. Ook buiten werk ben ik heel actiegericht. Zodra er ergens ook maar een soort van wedstrijd ontstaat (en dat kan ook zomaar komen doordat ik ‘m zelf creëer), dan wil ik winnen.

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries