Je hebt elkaar nodig voor succesvolle, duurzame verandering

Uitdaging drijft mij. Ik ben dan ook zeer op resultaat ingesteld. Daarbij geloof ik in de kracht van het collectief. Sterke teams maken mooie stappen mogelijk. In de afgelopen jaren heb ik in veel publieke organisaties processen van organisatieverandering geleid. Ik ben bereid om daar mijn schouders onder te zetten maar heb door de jaren heen wel gezien dat je dat zeker niet alleen kunt. Je hebt elkaar echt nodig voor een succesvolle, duurzame verandering. En wat is er mooier dan met goede mensen met succes een ingewikkelde klus te klaren.

In Utrecht groeide ik op. Na en tijdens mijn studie sociologie aan de Universiteit Utrecht (UU) werkte ik voor de gemeente Den Haag. Cijfers vond ik altijd al fascinerend, maar bij het grondbedrijf van de gemeente Tiel leerde ik pas echt rekenen. Die rekenkracht in combinatie met mijn sociaalwetenschappelijke studieachtergrond en interesse heb ik sindsdien toegepast en uitgebouwd in het licht van management en bedrijfsvoering.

Alle soorten en maten gemeenten gezien

In verschillende gemeenten (grote als Den Haag, Utrecht en Almere maar ook middelgrote zoals Oss en Beverwijk en hele kleine zoals Ubbergen en Goedereede) en andere publieke organisaties heb ik geholpen met stappen richting daadkracht en resultaat. Denk bijvoorbeeld aan de voortvarende bouw van een stadhuis, op tijd klaar en binnen budget. Soms was ik ambtenaar in dienst, soms werd ik ingehuurd. De grootste uitdaging was de gemeente Amsterdam. Daar werkte ik afgelopen tien jaar vanuit verschillende rollen waarvan drie jaar als stedelijk directeur bedrijfsvoering. Zo was ik deel van het team dat de grootste gemeentelijke reorganisatie ooit uit mocht voeren. Bezuinigen, een boeiend politiek-bestuurlijk spanningsveld, centraal versus decentraal organiseren, tegelijkertijd reorganiseren en de dagelijkse operatie stroomlijnen, in Amsterdam kwam ik het allemaal tegen. Op dezelfde dag 13.000 mensen herplaatsen en die maand toch de salarissen uitbetalen, dan heb je het samen goed gedaan!

Doe het maximaal haalbare maar let op jezelf

Bij Hiemstra & De Vries zag ik in het voorjaar van 2018 de uitdaging om die kennis, expertise en ervaring voortaan samen met collega-adviseurs in te zetten bij verschillende publieke organisaties in ontwikkeling. Mensen hebben terecht hoge verwachtingen van onze publieke organisaties. Daarom moeten we zorgen dat die ook eigentijds werken met gemotiveerde medewerkers. Ik kijk er naar uit om weer op afwisselende locaties te komen. Bovendien herken ik hier mijn motto terug: doe in je werk het maximaal haalbare maar let op jezelf en elkaar.

Sport biedt mij de ontspanning en de uitdaging die ik zoek buiten mijn werk. In mijn vrije tijd loop ik graag lang hard. Dat brengt me bij weer en wind buiten en bracht me al op bijzondere plekken. Zo raakte ik via een wonderlijke route eens verzeild in het team van Radio Rijnmond voor mijn eerste marathon: New York. Nu loop ik er bijna jaarlijks een en zo houd ik mijzelf in vorm.

Ontmoet ook deze experts

Onze mensen

Fonzie van der Mierden

Eline van Hove

Chiel Peters

Axel Martens