Spiegelen

Een spiegel voorleggen of voorgelegd krijgen en hier open naar durven kijken. Genieten van de verschillende smaken die er zijn in persoonlijkheidstypes. Nadenken over wat je echt wil en daar stappen in zetten. Voor mij zijn dat de ingrediënten voor het werkgeluk en leefplezier dat ik iedereen gun. De praktijk in organisaties is soms weerbarstiger, net als de Nederlandse maatschappij in zijn geheel. Mensen durven vaak niet in de spiegel te kijken, blijven bij het idee dat er smaken zijn die ze ‘niet lusten’ en hebben het idee dat er geen ruimte is voor wat je echt wilt. Voor mij is de uitdaging om binnen in en vanuit publieke organisaties te werken aan heldere spiegels, ruimte te geven aan verschillende smaken(combinaties) en met mensen ruimte maken voor wat ze echt willen doen. Hoe we dat met elkaar organiseren? Daar zet ik me graag voor in.

Voortdurend aan kunnen (en willen) passen aan wat nodig is

Tijdens mijn studie aan de Technische Universiteit in Eindhoven had ik een tijd de leiding over verschillende startups. Vanaf toen ben ik altijd bezig geweest met de uitwerking van nieuwe uitdagende concepten en ideeën. Ik word erg gemotiveerd van ‘het onoplosbare probleem’. Als digital native en ingenieur zie ik dan ook overal kansen te innoveren. In mijn werk als adviseur bij House of Performance en ORMIT heb ik gezien hoe onder andere banken dit doen. Of het nu gaat om datagedreven meer inzicht te krijgen in achtergronden van klantcontact of de inzet van gamification om de intrinsieke motivatie van medewerkers aan te spreken. Dit heeft als doel om nog beter en sneller te presteren. Om nog meer aan te sluiten op de doelgroep. Zelf wil ik me hard maken voor doelgroepen als kwetsbare jongeren, vanuit het motto: als een bank het kan, dan kan een overheid het ook. Hoe gaaf is het dat we in het sociaal domein straks écht aan preventie kunnen werken door data en technologie? Hoe mooi zijn alle nieuwe samenwerkingsverbanden die organisaties aangaan met hun vroegere concurrenten, zoals je veel ziet in de tech-industrie? Overal om ons heen zie je de kracht van innovatie en digitale transformatie. Als publieke organisatie hoef je dus echt het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden. Laten we leren van hoe men op andere plekken innovatie en digitale transformatie benut. Of dat nu gaat over de e-overheid in Estland, grote bedrijven uit de private sector of innovatieve startups en disruptors: alle inzichten zijn van waarde. In dit speelveld wil ik met publieke organisaties werken aan betere prestaties.

Verschillende smaken

Als ik niet aan het werk ben, combineer ik ook het liefst verschillende smaken. Als amateur-kok en wijnliefhebber zet ik graag iets lekkers neer voor mijn gasten. Er zijn weinig dingen te vergelijken met een perfecte wijn-spijs combinatie. Daarnaast werk ik graag aan mijn fysieke en mentale welzijn met wielrennen en het beoefenen van Krav Maga.

Ontmoet ook deze experts

Onze mensen

Jos Mulder

Pol van Tuijl

Dominique Diks

Marjoke Hoeve