Fleurianne Straathof

  • 06-83034317
Fleurianne Straathof

Samenwerken met focus

Toen ik bij een klant binnenstapte en het bord met ‘alles wat er buiten misgaat, is ergens binnen begonnen’ las, klikte er iets. Die woorden vatten samen wat ik vaak zie: goede intenties die soms verkeerd uitpakken, door haast, beperkte capaciteit of een beperkt zicht op het geheel. Ik word gedreven door de vraag hoe mensen binnen de overheid samenwerken. ik help ik organisaties en teams om scherp te maken wat nodig is om hun opgaven te realiseren en dat werkend te krijgen in de praktijk.

In mijn werk combineer ik mijn de studie Ruimtelijke Ordening & Planologie en mijn studie Bestuurskunde. Ik ben begonnen met werken bij Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Om meer praktijkervaring op te doen ben ik overgestapt naar adviesbureau TwynstraGudde. Nadat ik het inzicht opdeed dat ‘alles is ergens binnen begonnen’ ben ik me meer gaan bezighouden met organisatieopgaven en samenwerkingsvraagstukken binnen overheden.

Nu, bij Hiemstra & De Vries, breng ik mensen rond (fysieke) opgaven samen om stil te staan, het grote plaatje te bekijken en concreet te maken. Ik help met het vinden van de juiste koers, het verbeteren van de samenwerking en ontwikkelen van daarvoor benodigde vaardigheden. Mijn aanpak kenmerkt zich door het introduceren van nieuwe perspectieven en het verbeteren van de teamdynamiek.

Strand en duinen

Als echte Hagenees geniet ik buiten werktijd vooral van de Haagse duinen en het strand, waar ik beachvolleybal, hardloop en wandel. Ook op vakantie zoek ik graag nieuwe plekken op, bij voorkeur te voet, om unieke natuur te ontdekken die je anders zou missen.

 

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries