Fleur van Haasteren

  • 06-14398470
Fleur van Haasteren

Samen de puzzels in het publieke domein oplossen

Werken voor de publieke zaak doe je volgens mij vooral omdat je er hart voor hebt. Omdat je wilt werken aan echte impact op maatschappelijke vraagstukken. Daar ben ik van overtuigd. Met publieke professionals die verantwoordelijkheid nemen, openstaan voor nieuwe ideeën en samenwerken op het scherpst van de snede. Dat is in ieder geval wat ik graag doe. Samen nadenken over de bijdrage die je kunt leveren om op een slimme manier de puzzels in het publieke domein op te lossen.

Ik ben in Delft geboren in een sportief lerarengezin. Als jongste van drie kinderen, kwam ik al op de tennisbaan voordat ik kon lopen. Lang besteedde ik alle tijd en ruimte die ik had aan de overtuiging dat ik de allerbeste tennisster ter wereld wilde worden. Toen die ambitie door een blessure strandde, werd het tijd voor een maatschappelijke carrière. In de studie bestuurs- en organisatiewetenschap (Universiteit Utrecht) kon ik mijn ei goed kwijt. Naast het ontwikkelen van wetenschappelijke en analytische vaardigheden in het denken, was er ook veel aandacht voor competenties en vaardigheden in het doen. Bij Hiemstra & De Vries vond ik de term die daarbij past: ‘intelligente doener’. Die past bij mij. Het betekent voor mij oog voor het grotere probleem, een goede analyse en vervolgens de vertaling naar een praktische oplossing om het werkbaar te maken in de praktijk.

Sport, studie & werk

Tijdens mijn duale master sportbeleid- en sportmanagement werkte ik als beleidsmedewerker sport voor de gemeente Delft. Hierna volgde een management traineeship bij Ormit. Dat stoomde mij klaar voor verschillende managementrollen bij de Belastingdienst. De laatste anderhalf jaar van mijn carrière bij de Belastingdienst was ik programmamanager van een groot veranderprogramma. Toen volgde een half jaar reizen (backpacken in Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland), prachtige ervaringen opdoen en tijd hebben voor de vraag ‘welke bijdrage wil ik leveren aan de wereld?’. Het antwoord vond ik na de zomer van 2018 bij Hiemstra & De Vries: samen met collega’s werken aan de publieke zaak. Werken met anderen die vanuit dezelfde gedrevenheid impact willen hebben in maatschappelijke vraagstukken. De gelegenheid hebben om bij meerdere publieke organisaties aan de slag te kunnen gaan om de daar geleerde ‘best practices en puzzelstukjes’ weer te delen met collega’s en opdrachtgevers die voor dezelfde vragen staan.

Olympische Spelen

Vroeger wilde ik vanuit mijn sporthart en managementvaardigheden graag de Olympische Spelen 2028 in Nederland organiseren. Nu is mijn Olympische droom vooral gericht op zelf deelnemen mocht mijn huidige passie beach-tennis ooit nog eens de Olympische status krijgen. Naast met mijn voeten in het zand en mijn racket in de hand de wereld rondreizen, ben ik graag thuis in Amsterdam. Met een boek in het park, in een koffiebarretje met vrienden, uit eten met mijn vriend, of in ‘The School of Life’ voor een cursus filosofie. Als ik niet met een andere passie, werken aan maatschappelijke vraagstukken, bezig ben.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries