Nieuwe werelden ontdekken en verbinden

Ik krijg er energie van om verschillende werelden te ontdekken. Dat begon al jong. Als middelbare scholier werd ik vrijwilliger bij de lokale omroep Apeldoorn en kon ik als amateur tv-maker een kijkje nemen bij de verrassendste locaties en evenementen in de stad. Tijdens mijn studietijd leefde ik bijna letterlijk in twee werelden: ik combineerde mijn wiskundeopleiding met de kunstacademie. Behalve dat dat twee totaal verschillende vakgebieden zijn, verschilden ook de onderwijsinstellingen en de studentenculturen enorm. Ik genoot van de afwisseling en voelde me op beide plekken thuis. Tijdens een bestuursjaar bij de Student Union, een overkoepelende studentenorganisatie van de Universiteit Twente, kwam alles mooi samen. Ik kreeg de kans deze twee werelden bij elkaar te brengen door een samenwerking tussen de universiteit en de kunstacademie te initiëren. Dit typeert waar ik enthousiast van word: afwisseling, ontdekken en verbinden. Precies dat wil ik ook bij Hiemstra & De Vries in de praktijk brengen.

Wiskunde, kunst, politiek en organisatieadvies

Tijdens mijn studie werd ik gedreven door de toepassing van wiskunde bij maatschappelijk relevante opdrachten. Zo ontwikkelde ik tijdens mijn studie een voorspelmodel voor de aardbevingen in Groningen en hielp ik de NS bij het ontwikkelen van een algoritme voor de planning op rangeerterreinen. Ik ontdekte bovendien dat mijn interesse een stap verder ging dan alleen het wiskundedeel. Want als zo’n algoritme eenmaal is ontwikkeld, wat is er nodig om er ook echt mee te gaan werken? Later, toen ik als politiek belangenbehartiger voor het ISO (landelijke koepel voor studenten uit het hoger onderwijs) de politiek-bestuurlijke wereld in Den Haag leerde kennen, ontdekte ik bovendien dat er vaak een afstand zit tussen technische onderwerpen en de beleidsmakers, bestuurders en politici. Ik zie voor mezelf onder andere een rol om die brug te slaan en technische kansen te vertalen naar praktische mogelijkheden en oplossingen. Het goed kunnen observeren, een belangrijk onderdeel van het kunstenaarschap, is daarbij heel behulpzaam.

Verf en modder

Als ik niet bij Hiemstra & De Vries aan het werk ben, haal ik graag mijn schildersspullen tevoorschijn. Daarnaast hou ik ervan om te sporten, het liefst in de buitenlucht. Een paar keer per week werk ik me in het zweet – en de modder – tijdens bootcamptrainingen in het park.

Ontmoet ook deze experts

Onze mensen

Ralph Hanekamp

Saskia de Vries

Janneke Oudenhoven

Marlou Brokx