Derk Stegeman

  • 06-25484080
Derk Stegeman

Grote denkers

Met mijn achtergrond in politieke geschiedenis haal ik inspiratie uit vooruitstrevende denkers in de geschiedenis die mij prikkelen om hedendaagse uitdagingen aan te gaan. Het herinnert mij eraan om vertrouwen te houden en positief te blijven. Dit breng ik graag over in de publieke sector. Ik zie dat er complexe opgaven liggen, maar ik ben ervan overtuigd dat we deze opgaven – hoe complex ook – gaan overkomen.

 Veranderingen bij overheden

Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op? Dit is een vraagstuk wat mij boeit. Het mooie aan werken bij Hiemstra & De Vries is dat we ons richten op strategische vraagstukken, maar dit altijd in verbinding brengen met de mensen in de uitvoering. Ik zie dit terug in mijn opdrachten. Een digitaliseringsstrategie komt niet van de grond als medewerkers niet weten hoe je data toepast in het werk. Maar ook andersom: werken aan opgaven is lastig als de visie niet is vastgesteld. Veranderingen bij overheden gaan over de inhoud én het organisatievraagstuk. Deze twee gaan hand in hand en dat maakt mijn werk uitdagend en afwisselend.

Een spiegel voorhouden

Een verandering kan alleen succesvol zijn als de organisatie ook de noodzaak ziet om te veranderen. Ik houd mensen een spiegel voor. Ik stel vragen en achterhaal waarom mensen willen veranderen. Uiteindelijk moeten ze zelf willen veranderen.  Door te blijven vragen kunnen mensen reflecteren of ze nog steeds de goede kant op gaan.

Naast mijn werk

In mijn vrije tijd kom ik graag buiten om te wielrennen, mountainbiken, wandelen, hardlopen of voetballen. Mijn rust vind ik in het luisteren naar een podcast, het lezen van een boek of pianospelen.

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries