Celine Vermeulen

  • 06-10159901
Celine Vermeulen

Vanaf jongs af heb ik mij verwonderd over technologische innovaties. Ik herinner me goed de eerste vliegvakantie met mijn ouders, waarbij ik verbaasd was over de mogelijkheid om door de lucht te reizen. Diezelfde verwondering voel ik nu bij de opkomst van bijvoorbeeld generatieve AI of smart city- toepassingen. Fascinerend vind ik hoe vernuftige digitale innovaties niet alleen verbindingen leggen tussen organisaties, mensen en dingen, maar ook de potentie heeft om complexe maatschappelijke opgaven aan te pakken.

Maar om de kansen die digitalisering biedt te kunnen benutten, moet de overheid nog enkele belangrijke stappen zetten. Dit wordt onder andere bemoeilijkt door de vele verschillende systemen, complexe wet- en regelgeving rondom bijvoorbeeld privacy, ethische dillema’s waarbij keuzes vaak de ene publieke waarde ondersteunen terwijl ze in strijd zijn met de andere, en natuurlijk de onbekende aard van de risico’s. Bovendien gaat digitale transformatie verder dan louter technische implementaties. Het gaat juist ook over hoe organisaties zich organiseren rondom digitalisering, zodat iedereen bijvoorbeeld mee kan doen. Of over bijvoorbeeld het creëren van draagvlak in de organisatie voor nieuwe, efficiëntere digitale werkprocessen.

Juist het menselijke aspect van digitale transformatie, daar krijg ik energie van. Als organisatieadviseur help ik overheden en publieke organisaties bij ontwikkel- en verandervraagstukken op het gebied van digitale transformatie, met als doel het nastreven en realiseren van publieke waarden. Met elkaar bouwen aan een veerkrachtige en een toekomstbestendige samenleving, daar doe ik het voor.

Over mij

Zet mij op een onbewoond eiland met een stapel boeken en ik zal mij eindeloos vermaken. Goed, dat is ietwat overdreven, maar ik ben een echte boekenwurm. Mijn boekenplank staat vol met de meest uiteenlopende boeken. Als ik niet aan het lezen ben, sport ik graag. Ik volg dan verschillende sportklasjes, sta in de sportschool, sla een balletje op de padelbaan of luister naar een podcast tijdens het hardlopen. En zo af en toe, als ik op vakantie ga naar een mooi en het liefst een warm land, kan ik het niet laten om een kijkje te nemen in de oceaan met mijn duikpak aan. Dan geniet ik van de vredigheid, rust en schoonheid van het onderwater leven.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries