‘Ver weg dichtbij halen’

In mijn werk en blik op de wereld, kijk ik graag de verte. Dan ontdek ik regelmatig hoe dingen die nu nog ver weg lijken ons nu al raken. Denk bijvoorbeeld aan opgaven in energietransitie, duurzaamheid en digitale transformatie. Dat zijn maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Wat betekent onze manier van leven, organiseren, werken en samenleven nu voor hoe we dat in de toekomst doen? Die vraag fascineert me. Ik probeer ver weg daarom voortdurend dichterbij te halen.

Hiemstra & De Vries ‘haalde’ mij van ver weg in 2012. Na een periode met boeiend advies- en ontwikkelwerk voor SNV in Afrika in de jaren daarvoor richtte ik mijn blik voortaan op Nederland en de maatschappelijke vraagstukken in publieke organisaties hier. Daar kon ik met mijn ervaringen uit Afrika en mijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente in Enschede wel weer mijn draai in vinden, dacht ik. Die draai vond ik inderdaad. Dat kwam bijvoorbeeld door de ruimte die ik zie in opdrachten om niet vanuit kant-en-klare oplossingen te werken maar vanuit streefbeelden, vergezichten waar we al doende samen naartoe werken. Ik begeleid dan ook veel organisaties in transitie. Breng keuzes in beeld, verbind partijen en spreek bestuurders over hun belangen en posities. Op die manier kijk ik naar zowel de context als het systeem.

In mijn werk vind ik niet alleen de innovatie, samenwerking en verbinding met verschillende opdrachtgevers en Hiemstra & De Vries-collega’s maar bijvoorbeeld ook met datascience-initiatief Ynformed. Met hen kijk ik graag vooruit. Een mooi concreet voorbeeld hiervan is de investeringsagenda – Collegeperiode 2018-2022: Als slimme(re) gemeente aan de slag met data en digitale innovatie.

Ontmoet ook deze experts

Onze mensen

Martine Peper

Nilco van der Steege

Dominique Diks

Jaring Hiemstra