Axel Martens

Mens en proces

Het mooie aan verandervraagstukken vind ik dat er altijd twee kanten aan zitten: de proceskant en de menskant, ofwel de bovenstroom en de onderstroom. Het ene kan niet zonder het andere. Om beweging te creëren kijk ik daarom niet alleen naar de ‘blauwe’ proceskant van de situatie maar (juist!) ook naar de ‘groene’ menskant van het vraagstuk. Omdat veranderen mensenwerk is, laat het zich niet tot in detail plannen. Daarmee doe je de mensen in een organisatie tekort, en ga je voorbij aan hun gevoelens. Papieren plannen beschrijven immers alleen de verandering, de mensen realiseren het.

Dit inzicht was er niet van de ene op de andere dag, maar kwam in de loop der jaren. Jaren waarin ik veel ervaring op deed met verandervraagstukken in verschillende organisaties. Na mijn studie bedrijfswetenschappen aan de VU werkte ik als verandermanager bij een groot advieskantoor en daarna als organisatieadviseur bij een grote gemeente.

De ideale balans

Deze ervaringen brachten me tot het inzicht wat ik echt relevant vind in mijn werk, namelijk: wat motiveert mensen in publieke organisaties? Daarom ben ik bij Hiemstra & De Vries op mijn plek. Ik vind dat mens en proces er allebei de ruimte krijgen die ze verdienen. Hier vind ik de ideale balans tussen mens en organisatie die bij mij past. Samenwerken aan veranderprocessen in publieke organisaties en met oplossingen voor relevante vraagstukken bijdragen aan het welzijn van mensen. Dat doen we met leuke collega’s in een dynamische organisatie. Mooier kan toch niet?

Ik ben een verbinder die mensen weet te motiveren en te enthousiasmeren met mijn energie en communicatieve vaardigheden. Ik kom snel tot de kern van een probleem en zet mijn open instelling en leergierigheid in om daadwerkelijke verandering en impact te realiseren.

Nieuwe plekken ontdekken

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn gezin, ik heb twee jonge kinderen. Daarnaast sport ik graag: vroeger roeide ik veel, inmiddels geeft kickboksen mij een hoop energie. In de tijd die er nog over is, spreek ik graag af met vrienden, ga ik lekker naar buiten de natuur in, bezoek ik musea, of ontdek nieuwe steden en plekken. En dat allemaal zonder auto, want die hebben we deur uit gedaan.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries