Annelou Hoogerwerf

Werken aan klimaattransitie

Klimaatverandering maakt mij soms bang voor de toekomst. Waar gaat het naar toe met de steeds warmer wordende wereld? Ik word weer hoopvol als ik mag werken aan de klimaattransitie. Dan merk ik weer hoeveel mensen hiermee bezig zijn, hoe belangrijk het wordt gevonden en welke nieuwe ontwikkelingen er allemaal spelen. Alleen is het zo makkelijk nog niet om ook daadwerkelijk te veranderen en jezelf anders te organiseren. Dit is precies het werk waar ik met mijn collega’s bij Hiemstra & Dfe Vries overheidsorganisaties mee help. Dat doen we niet alleen op klimaattransitie, maar op allerlei maatschappelijke thema’s voor overheden.

Op mijn plek

Bij Hiemstra en de Vries mag ik werken met 50 betrokken collega’s, waarbij ik me meteen op mijn plek voelde. De sfeer op kantoor is goed, mijn collega’s zijn open en inhoudelijk heel sterk, omdat iedereen van elkaar wil blijven leren. Ook de werkwijze past bij mij, pragmatisch en gericht op maatschappelijk resultaat mensgericht (met oog voor de mens). Bij Hiemstra & De Vries komt mijn ervaring in omgevingsmanagement bij Antea Group, samen met alles wat ik geleerd heb over innovatiestrategie en -transitie bij Make Day. Nu mag ik dat gaan inzetten om overheden te helpen om de ‘oh zo belangrijke’ klimaattransitie goed te organiseren. Binnen mijn team werken we bijvoorbeeld aan energiearmoede bij gemeentes, om te zorgen voor een inclusieve energietransitie. Slimme energiesystemen in de provincie Noord-Holland om oplossingen te vinden voor netcongestie en bij het waterschap om hen te helpen bij het inrichten van een toekomstbestendig organisatie.

Leven naast werk

Naast het werk hou ik van sporten, zoals boulderen, dansen, yoga, hardlopen, wielrennen (ik ben een generalist, dus vind van alles leuk om af en toe te doen). Daarnaast krijg ik veel energie van buiten zijn in de natuur. Of dat nu in Nederland op mijn fiets is, of wandelend door de bergen. Dat herinnert me aan hoe mooi en bijzonder de wereld is waar we in leven.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries