Anique Tucker

  • 06-13474086
Anique Tucker

Blijvende fascinatie

Vroeger noemden mensen mij een verlegen kind. Ik was vaak stil maar verlegenheid was volgens mij een verkeerde inschatting. Ik was vooral heel druk met observeren en nadenken over wat er om mij heen gebeurde. Deze eigenschap heeft mij geholpen om altijd nieuwsgierig te blijven in mijn werken het ontwikkelen van een brede kijk op mens en maatschappij. Als je het mij vraagt is weinig interessanter dan menselijke gedragingen (en effecten daarvan) in alle vormen van organisaties. De werkvloer, publieke organisaties, de Nederlandse maatschappij. Zelfs mijn vriendengroepen, die in zekere zin ook ‘organisaties’ zijn, ontkomen niet aan deze verwondering.

Doordringen tot de kern van maatschappelijke problematiek

Tijdens mijn master Culture, Organization and Management zette ik mijn fascinatie om in academische expertise. Werken bij Hiemstra & De Vries biedt de mogelijkheid om deze academische achtergrond toe te passen. Met een analytische, open blik kan ik bezig zijn met wat er voor mij toe doet: wezenlijke maatschappelijke verandering. Het combineren van gestructureerde observaties met de menselijke kant van organisaties is wat mij betreft hierbij van groot belang. Naast de fascinatie voor complexe organisatievraagstukken staat bij mij het maatschappelijk belang in mijn werk centraal. In Nederland maakt het voor je levensloop helaas wel degelijk uit waar je wieg staat, maar dat hoeft niet altijd zo te blijven. Met mijn collega’s van het team bestaanszekerheid help ik organisaties met creatieve en praktische oplossingen die mensen meteen kunnen helpen en daarnaast helpen we overheden met beleids- en organisatievraagstukken. Deze combinatie vind ik belangrijk. We blijven zo dicht mogelijk bij de realiteit van het individu, maar richten ons ook op het aanpakken van de kern van de armoede- en schuldenproblematiek op overheidsniveau.

Loskomen

Als ik niet aan het werk ben vind je mij vaak buiten. Ik houd van wandelen en luister zo heel wat podcasts af. Een van mijn favorieten is ‘Damn, honey,’ een feministisch platform met ook een flinke scheut humor. Jammer dat we in Nederland geen bergen hebben om in te wandelen, maar die zoek ik in mijn vakanties graag op. Verder probeer ik mijn steentje bij te dragen door bijvoorbeeld veganistisch te eten en vind ik het heel leuk om daarmee te experimenteren in de keuken.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries