Amina Ali

Van (ongelijke) systemen naar een gelijkwaardige samenleving

Als adviseur houd ik mij bezig met verschillende thema’s om een bijdrage te leveren aan het versterken van de samenleving, zowel binnen het sociale- als het fysieke domein. Als microbioloog, politicoloog en gezondheidswetenschapper ben ik gefascineerd door systemen binnen onze samenleving, de politiek en de wisselwerking daartussen. De complexiteit en verschillende belangen die een rol spelen binnen dit systeem. En de rol en impact die de mens heeft op dit systeem op diverse manieren; door hun achtergrond, ervaring en manier van doen.

Helaas heeft niet iedereen binnen dit systeem gelijkwaardige kansen om dezelfde impact te maken; of heeft het beleid niet dezelfde gelijkwaardige impact op hun leven. Vanuit mijn werk lever ik graag een bijdrage aan een Nederland waar iedereen gelijkwaardige kansen heeft ongeacht wie ze zijn of wat hun achtergrond is. Daarom werk ik dan ook met veel plezier aan het onderwerp Cultuur & Inclusie, wat ik samen met collega, Cato, vormgeef. En dat is hard nodig, gezien de berichtgeving over onveilige werkomgevingen, maar ook de noodzaak voor een inclusieve bril in overheidsland. We doen dit in samenwerking met al onze collega’s, gezien het onderwerp in het verlengde ligt van ons adviseursvak: van leiderschapstrajecten, arbeidsmarktvraagstukken tot de fysieke leefomgeving. Op al deze punten helpt het hebben van meerdere perspectieven om (meer) maatschappelijk impact te bewerkstelligen. Ik combineer mijn werk op de inhoud (met een inclusieve bril) met het geven van trainingen.

Opladen

Naast mijn werk ben ik op diverse manieren actief o.a. als bestuurslid zet ik mij in voor integratie, participatie en gelijkwaardige kansen en als Young on Board lid van de Amsterdam Economic Board hou ik mij bezig met thema’s als integraliteit en inclusie. Daarnaast zie ik graag mijn vrienden of breng ik tijd door met mijn (grote) familie. Ook luister ik (politieke) podcasts en volg ik regelmatig kickboks lessen of probeer ik een nieuwe sport uit via OneFit.

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries