Microbiologie, politicologie en de menselijke maat

Van kinds af aan ben ik gefascineerd geweest door de samenleving, de politiek en de wisselwerking daartussen. De complexiteit en verschillende belangen die een rol spelen binnen dit systeem. Desondanks besloot ik te gaan voor een meer biomedische opleiding (microbiologie) waarmee baangarantie en overal ter wereld je baan kunnen doen wat makkelijker was. Hierin miste ik het sociaal-maatschappelijke component en het hebben van een positieve impact op de maatschappij. Door de maatschappelijke projecten die ik tijdens mijn Honoursprogramma deed besloot ik een master te gaan doen waarin de impact van je science achtergrond op de maatschappij centraal stond. Tijdens deze research master (Management, Policy-Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life Sciences) ontwikkelde ik beleids- en communicatiedoelen voor het Rijksvaccinatieprogramma en deed ik onderzoek naar de motivatie en het effect van het coronabeleid op kwetsbare doelgroepen in Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Ik leerde dat de mens binnen een  systeem een grote rol speelt op diverse manieren; door zijn achtergrond, ervaring en manier van doen.

Gelijke kansen

Gelijke kansen klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het helaas (nog) niet het geval. Niet in het onderwijs en ook niet op andere thema’s in de samenleving. Vanuit mijn werk lever ik graag een bijdrage aan een Nederland waar iedereen dezelfde kansen heeft ongeacht wie ze zijn of wat hun achtergrond is. Hierin houd ik ervan om op verschillende thema’s bij te dragen aan het versterken van de samenleving, zowel binnen het sociale- als het fysieke domein. Dat heeft me ertoe bewogen om aan het werk te gaan als organisatieadviseur bij Hiemstra & De Vries. Ik hou van complexe vraagstukken met diverse stakeholders en belangen. Wat mij hierin drijft zijn de mensen en de diversiteit. Mijn kracht ligt in mijn flexibiliteit om snel te schakelen en doen wat nodig is om samen tot een mooi resultaat te komen.

Opladen

Naast mijn werk zie ik graag mijn vrienden of breng ik tijd door met mijn (grote) familie. Ik luister veel podcasts en lees ik boeken om op te laden, het liefst over politiek of over nationale en internationale toekomst opgaven. Ook volg ik regelmatig kickboks lessen of probeer ik een nieuwe sport uit via OneFit.

Ontmoet ook deze experts

Onze mensen

Axel Martens

Nilco van der Steege

Saskia de Vries

Eline van Hove