Event Koers 2017: Opdrachtenmarkt Breda, wendbaar werken in de praktijk

 

Op vrijdag 21 april 2017 organiseerden wij 'Koers 2017': het festival over organisatieontwikkeling, waar dit event een onderdeel van was.

 

Opdrachtenmarkt

 

Wendbaar en agile werken zijn de toverwoorden van vandaag. Geen organisatie die zich hier niet op één of ander manier mee bezig houdt. De centrale vraag is dan ook niet meer of we meer wendbaar gaan werken, maar hoe we wendbaar gaan werken. Ook de gemeente Breda is met haar organisatie volop in beweging. Daarbij werkt zij heel praktisch aan het inrichten van de’ opdrachtenmarkt’ een instrument om wendbaar werken mogelijk te maken. Op deze markt wordt al het tijdelijke en reguliere werk transparant aangeboden in de vorm van een opdracht. Hiermee heeft Breda haar systeemwereld op het thema mobiliteit ingericht, passend op een wendbare werkelijkheid. Daar kwam heel veel bij kijken.

Als Hiemstra & De Vries geloven wij dat de publieke sector veel wint door veel intensiever onderling uit te wisselen. Wij zijn dan ook erg blij dat de gemeente Breda haar ervaringen met ons wilde delen.

Dit event wordt voorbereid en begeleid door Evelien Simons en Marion van Kuijk van de gemeente Breda. Binnen Breda is de opdrachtenmarkt mede opgezet door Ruud van Rheenen.