Helpt beter presteren!

Event Koers 2017: De kracht van jouw emoties en kwetsbaarheid

 

Op vrijdag 21 april 2017 organiseerden wij 'Koers 2017': het festival over organisatieontwikkeling, waar dit event een onderdeel van was.

 

De kracht van jouw emoties en kwetsbaarheid

 

Ben jij ervan overtuigd dat emoties niet thuishoren op de werkvloer óf zie jij emoties en kwetsbaarheid juist als sleutels voor organisatieontwikkeling? Als leidinggevende, projectleider of intern organisatieadviseur ben je bezig met de ontwikkeling van de organisatie en de mensen die de organisatie vormen. Je helpt mensen met een volgende stap in hun ontwikkeling of met teams effectiever te maken. Dit roept soms krachtige en emotionele reacties van anderen op. Dat doet ook wat met jouw emoties. 
Onze menselijke neiging is om onze emoties te bedwingen en om sterk te zijn. Dit leidt ertoe dat we onze emoties proberen te verbergen. We laten onszelf het liefste zien als rationele veranderaars die weloverwogen besluiten nemen. Onze ervaringen met organisatieontwikkeling leert echter anders. Wij geloven dat je er enorme kracht uit kunt putten als je naar je emoties leert kijken en je kwetsbaarheid kunt laten zien.

In dit event gaven we daarom betekenis aan emoties: wat vertellen verschillende emoties je? We lieten deelnemers ervaren wat emoties met je doen en gaven hen inzicht en handvatten hoe zij (persoonlijk én in je werk) hun emoties effectief kunnen benutten.

Dit event werd georganiseerd door Jeanine Pothuizen. Meer informatie over Jeanine vind je hier.  

‘Emoties en kwetsbaarheid laten zien, gaat in essentie over de durf om verbinding aan te gaan. Die verbinding helpt je enorm in de samenwerking.’

 


Deel: