Bram Roggeveen

".. Because the American people want to believe in change again. Don’t tell me words don’t matter! Don’t tell me ideals and inspiration don’t matter. Don’t tell me hope doesn’t matter."
(Senator Barack Obama, Wisconsin Democratic Primary, 2008)

Wat ik kan… en wat niet

Ik houd van ontregelen. Van het opschudden. Met een scherpe vraag, met humor, door een spiegel voor te houden of door vormen te gebruiken die net een ‘andere’ draai geven. Het is mijn manier om de grens op te rekken van wat mensen (denken te) kunnen, en om het te hebben over wat belangrijk is. Daarom ben ik op mijn best in projecten waar het gaat om beweging krijgen, creativiteit gebruiken en waar persoonlijk contact mogelijk en nodig is. In die opdrachten kan ik mijn denkkracht, humor en relatiegerichtheid kwijt. Bij wat voor klussen kunt u beter bij één van mijn collega’s kijken? Als het louter gaat om een opdracht met cijfers, de nadruk ligt op het structureren of waar met overtuiging en daadkracht een visie neergezet moet worden. Eigenschappen die vaak nodig zijn, maar ik liever om me heen organiseer. Simpelweg omdat mijn kracht daar niet ligt. Doe waar je goed in bent!

Then you better start swimmin' or you'll sink like a stone for the times they are a-changin'

Boeiende quote van Dylan. Verandering komt niet, verandering is. Het zwemmen staat wat mij betreft voor ‘beweeg vooral’. Het spannende is vaak dat we niet (precies) weten hoe of waarheen te zwemmen. Omdat ik geloof dat we uiteindelijk toch wel net ergens anders uitkomen. Dat maakt ‘het proces’ belangrijk, waarin ik vertrouw op: zien wat het logisch maakt dat het loopt zoals het loopt, wat de radartjes zijn om iets in beweging te krijgen en welk type mens daarvoor nodig is.

Energie en balans

Er is zoveel wat energie geeft: veel sporten, van triatlons, voetballen tot waterpolo. Films, boeken, praten, reizen, niets doen... Ik ben er nog niet uit of dit komt door een brede interesse of uit angst ergens werkelijk voor te kiezen. Waarschijnlijk daarom ook dat ‘balans’ steeds terugkomt in mijn leven. Het zoeken van balans tussen werk en privé, tussen beredeneren en voelen, tussen nadenken en handen uit de mouwen steken, tussen verstandig zijn en ongegeneerd lol hebben, tussen doorjakkeren en bezinning, tussen geven en nemen. Kortom: balans!

1980, Amsterdam, UvA, Rotterdam

In 1980 geboren te Amsterdam. Ik ben aan de UvA afgestudeerd in de studies Politicologie (Bestuurskunde) en Sociologie (Arbeid, Organisatie & Beleid). In drie jaar bij de Bestuursdienst van de Gemeente Rotterdam heb ik mijn eerste indrukken opgedaan in het bestuurlijke en ambtelijke besluitvormingsproces. Bij Het Consulaat (wederom in Amsterdam) ontwikkeld in gedrags- en cultuurverandering bij mensen en organisaties. Sinds 2012 werkzaam bij Hiemstra & De Vries waar ik zowel kortere adviesklussen als langere ‘interim’ klussen doe.

Thema’s en kennisgebieden: Bijeenkomsten en Processen Coaching Teamontwikkeling Leren & Ontwikkelen Organisatiecultuur Insights Discovery