Quirijn de Kraker

‘Mensen die iets kunnen, dat beter laten doen’

Graag denk en werk ik vanuit mijn brede blik en maatschappelijke interesse. Gefascineerd door ‘wat mensen beweegt’ studeerde ik Psychologie aan de Universiteit Utrecht en rondde een bachelor in Arbeids- en Organisatiepsychologie af. Gedreven om ‘mensen die iets kunnen, dat beter te laten doen’ specialiseerde ik me aan de VU in Amsterdam via een master Beleid, Communicatie & Organisatie in advies en verandering. Uiteindelijk studeerde ik af op de complexe verhouding tussen raad van bestuur en medisch specialistisch bedrijf in het krachtenveld van een ziekenhuisorganisatie.

Samenwerking in maatschappelijke vraagstukken

In verschillende rollen, vakgebieden en organisaties bekwaamde ik mij in het vak van organisatieadviseur. Vanuit een voorliefde voor samenwerken aan organisatieontwikkeling in maatschappelijke vraagstukken, streek ik in 2017 neer bij Hiemstra & De Vries. Daar verdiep ik mij samen met collega’s in verschillende opdrachten voor organisaties als het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de gemeente Amsterdam en het UWV. Mijn analytische blik en luistervaardigheden komen daarin vaak van pas.

Grote kans dat ik sport, in de tijd dat ik niet werk. Ook in sport ben ik breed geïnteresseerd. Of het nu gaat om voetballen, schaatsen op de Weissensee of om een potje darts, ik ben erbij. Verder zit ik bovenop nieuws en actualiteiten. Regelmatig daag ik vrienden en collega’s uit om de hersenen op een maatschappelijk thema te laten kraken.

Thema’s en kennisgebieden: Onderzoek, Analyse & Inzicht Fysieke leefomgeving (Omgevingswet)