Quirijn de Kraker

‘Mensen die iets kunnen, dat beter laten doen’

Graag denk en werk ik vanuit mijn brede blik en maatschappelijke interesse. Gefascineerd door ‘wat mensen beweegt’ studeerde ik Psychologie aan de Universiteit Utrecht en rondde een bachelor in Arbeids- en Organisatiepsychologie af. Gedreven om ‘mensen die iets kunnen, dat beter te laten doen’ specialiseerde ik me aan de VU in Amsterdam via een master Beleid, Communicatie & Organisatie in advies en verandering. Uiteindelijk studeerde ik af op de complexe verhouding tussen raad van bestuur en medisch specialistisch bedrijf in het krachtenveld van een ziekenhuisorganisatie.

Samenwerking in maatschappelijke vraagstukken

In verschillende rollen, vakgebieden en organisaties bekwaamde ik mij in het vak van organisatieadviseur. Vanuit een voorliefde voor samenwerken aan organisatieontwikkeling in maatschappelijke vraagstukken, streek ik in 2017 neer bij Hiemstra & De Vries. Daar verdiep ik mij samen met collega’s in verschillende opdrachten voor organisaties als het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de gemeente Amsterdam en het UWV. Mijn analytische blik en luistervaardigheden komen daarin vaak van pas.

Grote kans dat ik sport, in de tijd dat ik niet werk. Ook in sport ben ik breed geïnteresseerd. Of het nu gaat om voetballen, schaatsen op de Weissensee of om een potje darts, ik ben erbij. Verder zit ik bovenop nieuws en actualiteiten. Regelmatig daag ik vrienden en collega’s uit om de hersenen op een maatschappelijk thema te laten kraken.

 • Wat ik doe en wat mij inspireert

 • 12 apr

  Onderzoek Hiemstra & De Vries met Regioplan: duurzame arbeidsparticipatie jonggehandicapten

  Samen met onderzoeksbureau Regioplan hebben we tussen de zomer van 2017 en dit voorjaar op verzoek van UWV gekeken naar processen en factoren die bijdragen aan duurzame arbeidsparticipatie van jonggehandicapten, een complex en actueel maatschappelijk vraagstuk. De wens bestaat om hier beter in te presteren en jonggehandicapten duurzaam mee te laten doen op de arbeidsmarkt. De...

  Lees verder
 • 1 feb

  Griffiers in gesprek over ‘weerbaar bestuur’

  Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De voorbereidingen zijn in volle gang en de campagnes starten bijna. Verschillende belangrijke thema’s dienen zich aan om prioriteit te krijgen op de agenda’s van de nieuwe raadsleden. ‘Weerbaar bestuur’ is zo’n thema. Het stond onlangs centraal tijdens de griffiersbijeenkomst “Het herkennen van - en omgaan met -...

  Lees verder