Janneke Oudenhoven

 

Persoonlijk en professioneel voel ik me betrokken bij de publieke sector. Dat is niet voor niets. Het gaat echt ergens om en het raakt ons allemaal. Daar bijt ik me graag in vast, dag in dag uit. Bijdragen aan publieke sector geeft me al vele jaren de energie die nodig is om samen met anderen honderd procent te kunnen geven. Door ook echt verbinding te zoeken met die mensen. Door samen slim te zien en doen wat nodig is. Heb eigenlijk zelf geen ‘favoriete’ maatschappelijke opgave die ik urgenter of leuker vind dan andere. Mijn gedrevenheid zit ‘m in het totaal, in een publieke sector die over de hele linie goed in elkaar zit en gewoon beter presteert in maatschappelijke opgaven. Behoefte aan zo’n verbetering is er eigenlijk altijd wel, merk ik. Daar ga ik dan ook graag voor vanuit een open vizier, vol vastberadenheid en werkend aan concrete, behapbare resultaten. 
 

Doorbraak of stevige dosis slagvaardigheid  

Na mijn jeugd en middelbare school in het zuidoosten van Nederland schoof ik op de kaart wat op naar links om in Tilburg te gaan studeren. Met een studie beleids- en organisatiewetenschappen rustte ik mijzelf uit met de juiste gereedschappen voor mijn bijdrage aan een betere wereld. Bij Lysias zette ik de eerste stappen in het vak van organisatieadviseur. Zo deed ik advieservaring op in verschillende organisaties in uiteenlopende vraagstukken. Nieuwsgierig naar ‘de andere kant’ vertrok ik naar de Rijksoverheid. Zo ken ik Hiemstra & De Vries vanuit een rol als scherpe, kritische opdrachtgever. Die kennismaking en samenwerking beviel goed. Mijn adviseurshart ging er sneller van kloppen. In 2010 stapte ik daarom vol overtuiging aan boord. Mijn collega’s en opdrachtgevers weten mij inmiddels goed te vinden voor de meest uiteenlopende zaken, bijvoorbeeld als een doorbraak of stevige dosis slagvaardigheid nodig is. Dat breng ik graag.  
 
Sinds maart 2016 ben ik ook manager van Hiemstra & De Vries. De dagelijkse leiding over ons bureau deel ik met mijn collega’s Pol, Ralph en Marian. We vullen elkaar goed aan in competenties, ideeën en expertise. Ons samenspel maakt de aansturing sterker en zorgt ervoor dat we daarnaast alle vier ook organisatieontwikkelaars blijven in opdrachten.  
 

Sociale spil 

Naast mijn drukke baan ben ik graag een sociale spil. Of dat nu is in mijn jonge gezin, voor mijn vrienden door heel Nederland, in de Utrechtse buurt waar we wonen of op de school van mijn jongens: ik doe samen met anderen graag wat nodig is om iets weer een beetje leuker en mooier te maken. Ook dan kan ik me zeer goed ergens in vastbijten en ben ik heel competitief. Ook hier geldt: als ik me aan iets verbind, dan ga ik er ook echt voor. 
 

 

Thema’s en kennisgebieden: Bezuiniging Bijeenkomsten en Processen Strategie & Sturing Organisatieontwikkeling Wendbaar Werken