Jelly van der Weerd

Een publieke sector voor iedereen

Hoe kunnen we in Nederland zorgen dat elke inwoner voelt dat hij een beroep kan doen op de publieke sector? Dat de publieke sector écht werkt voor een beter Nederland. Dat inwoners voelen dat ze kansen krijgen in ons prachtige land en daar ook wat mee doen? Dat zijn vragen die mij bezighouden en maken dat ik de publieke sector mijn leven lang al razend interessant vind.
Een logische keuze dus om bestuurskunde en later bestuurs- en organisatiewetenschap te gaan studeren en om daarna aan de slag te gaan voor de overheid. Eerst als trainee voor Regio Twente, later als projectleider voor de gemeente Hengelo.
In die jaren bij gemeenten heb ik mogen proeven aan die lastige maatschappelijke dilemma’s én heb ik volop kennisgemaakt met waarom organisaties werken zoals ze werken (en misschien soms niet werken?).

Mijn werkwijze

De dingen simpel houden is vrij moeilijk. De dingen moeilijk maken is daarentegen vrij simpel’' - Omdenken.

Ik vind het de kunst om maatschappelijke en organisatievraagstukken simpel te maken. Wat weten we wel? Waar kunnen we wel beginnen? Ik geloof erin dat het goed is om groot te denken, maar dat het nog beter is om soms gewoon te beginnen.

Ik ben een verbinder. Altijd nieuwsgierig naar de mens achter de functie, oprecht en betrokken en met een gezonde dosis lef. Ik vind het niet lastig om buiten de gebaande paden te treden, voel vaak goed aan wat er speelt en ben niet bang om daar wat mee te doen.

Naast werk hecht ik ook veel waarde aan een rijk privéleven. Dat vertaalt zich niet in talloze hobby’s, maar wel in veel leuke activiteiten. Ik houd bijvoorbeeld veel van reizen, concertjes en festivals bezoeken, sporten en doe dat het liefste met vrienden en familie.

Thema’s en kennisgebieden: Bezuiniging