Evert Peereboom

Profiel

Geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen. Van oorsprong ben ik bouwkundige en beschik ik over ruimtelijk-economische kennis en brede ervaring bij gemeenten en woningbouwcorporaties. De afgelopen jaren heb ik deze kennis en programmamanagement ervaring steeds meer ingezet in het sociaal domein.

Ik ben bedreven in het organiseren van een passende structuur om complexe opgaven verder te brengen. Dit door de opgaven terug te brengen naar de essentie, waardoor deze weer behapbaar worden.

Waarom?

De publieke zaak heeft mijn passie, omdat de overheid in al haar verschijningsvormen er is voor de burgers. Elke stap die gezet wordt moet gericht zijn op het boeken van zichtbare resultaten in buurten, wijken en op scholen. De burger profiteert.

Bij vooruitgang hoort verandering. Vaak gaat dat soepel, vanzelf en in kleine stapjes. Soms is er meer nodig. Dan moet het roer om. Het zijn die momenten die mijn interesse hebben. Verandering gaat dan met horten en stoten. Het is echt, het raakt ons en het doet pijn.

Mijn stijl is dan direct, maar in verbinding. Ik kom dichtbij, benoem wat nodig is, ben gericht op resultaat en waardeer de ontwikkeling. Resultaat is soms te meten, maar vaak ook niet: in de ontwikkeling zit de winst en daarom is het nooit af.

Inspiratie

Rotterdam is geen illusie
door de camera gewekt
Rotterdam is niet te filmen
Rotterdam is vééls te ècht

Zo eindigt het gedicht ‘Rotown magic’ van dichter J.A. Deelder. In de tijd dat Deelder dit gedicht aan het papier toe vertrouwde klopte de tekst als een zwerende vinger. Letterlijk en figuurlijk. Nu tientallen jaren later is Rotterdam de meest gefilmde en gefotografeerde stad van Nederland. Niemand zal ontkennen dat de stad in positieve zin is veranderd. Toch sluit het gedicht nog altijd aan bij de kern van de Rotterdammer. Dat is voor mij de kern van verandering, vooruitgaan zonder in te boeten op de kernkwaliteiten van de organisatie en haar mensen.

Thema’s en kennisgebieden: Strategie & Sturing Bedrijfsvoering