Sebastiaan vd Bogaard

Complexiteit ontrafelen

 
Graag wil ik maatschappelijk verschil maken en bezig zijn met de vraagstukken die er toe doen. Werken voor de publieke zaak is voor mij dan ook een logische keuze. De uitdaging zit hem voor mij vaak in de complexiteit van maatschappelijke thema’s. Vaak zijn ze politiek geladen, hiërarchisch bestuurd, financieel verknoopt en kennen ze een weerbarstige praktijk. Vanuit mijn analytische blik, onderzoekende houding en een voorliefde voor het gesprek op de werkvloer ontrafel ik met veel plezier strategische vraagstukken. Dat begint voor mij door voortdurend goed op de hoogte te zijn van wat er speelt in de wereld. Wat ‘buiten’ speelt, bepaalt wat ‘binnen’ nodig is. Die twee werelden breng ik graag samen in mijn werk als adviseur en interim-manager. 
 
Met een achtergrond in Logistiek & Technische Vervoerskunde én Bestuurs- en Organisatiewetenschap, combineerde ik qua studie mijn bèta-blik en mijn maatschappelijke drive. Bij ingenieursbureau DHV kwam ik in aanraking met advieswerk. Projectmatig werken aan maatschappelijke vraagstukken voor afwisselende opdrachtgevers past mij goed. In 2009 koos ik daarom voor Hiemstra & De Vries. Daar voel ik me tot op de dag van vandaag thuis. Als adviseur en interim-manager heb ik er de ruimte om voortdurend te ontwikkelen. Door mij met mijn collega’s en anderen te bewegen op het boeiende snijvlak tussen wat verschillende publieke organisaties ‘binnen’ en ‘buiten’ te doen staat.  
 
Ook als ik niet aan het werk ben, sta ik meestal ‘aan’. Dan volg ik voortdurend wat er om mij heen gebeurt. Niet alleen om te zien wat mijn twee jonge kinderen zoal uitspoken maar ook wat zich verder in de wereld om mij heen afspeelt. De plek waar ik dat doe varieert van de wielrenfiets tot de spreekwoordelijke luie stoel. 
 

 

 

Thema’s en kennisgebieden: Bezuiniging Onderzoek, Analyse & Inzicht Samenwerking Bedrijfsvoering Business Partner