Joscha de Vries

Zien hoe het anders kan (en dat ook doen!)

In 2004 begon ik met Jaring Hiemstra adviesbureau Hiemstra & De Vries. Vanuit onze ervaringen, samenwerkingen en opdrachten in de publieke sector zagen we hoe het anders kon. Zo zijn we het met Hiemstra & De Vries gaan doen. Om zo bij te dragen aan het verbeteren van de publieke sector, aan een bedrijf te bouwen met om mij heen de mensen waarmee ik graag samen denk, werk en ben. Daarmee legden we 15 jaar geleden het fundament op basis waarvan het bureau Hiemstra & De Vries is gegroeid tot waar het nu staat.

Nu met andere dingen bezig

Inmiddels ben ik nog wel betrokken bij Hiemstra & De Vries maar niet meer als manager van ons bureau en adviseur in opdrachten. Sinds een aantal jaren houd ik mij namelijk met andere dingen bezig. Zo zet ik mij in voor het versterken van het politiek bestuur in Nederland. Die moet volgens mij ‘in beweging komen’. Samen met Ilse Hofland schreef ik hierover het boek Gevangen in democratie – hoe ingesleten gewoontes het politieke bestuur lamleggen dat rond de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 uitkwam. Via het initiatief Takel bieden we managers in de publieke sector (met name uit onderwijs en sport) een soort lifeline van buiten om van binnenuit het verschil te maken.

Sporthart

Naast mijn energie om organisaties vooruit te helpen heb ik een enorm sporthart. Daar wilde ik professioneel én persoonlijk iets (meer) mee doen. Via Adviesbureau Assist4Sport versterken we (sport)organisaties die sport en bewegen strategisch willen inzetten om maatschappelijke vraagstukken op te pakken. Via sport-/atletenbureau Colourful15 zetten we een nieuwe standaard in het begeleiden en benutten van topsporters.

 

Joscha de Vries