Wat vraagt de Omgevingswet van jouw organisatie?

De Omgevingswet is veel meer dan een wetswijziging. Het gaat over een andere manier van werken en die moeten we in de vingers zien te krijgen. We gaan van reguleren, inperken en controleren naar faciliteren. Naar denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen en in goed overleg met alle betrokkenen afspraken maken. Hoe doen we dat op een goede manier? En hoe gaan we nu van een plan en idee op papier naar een werkbare praktijk?

Ontwikkel- en leertrajecten op maat

Hiemstra & De Vries kan bijdragen aan de organisatieontwikkeling die de Omgevingswet vraagt. Ons devies is: leer door te doen (en blijf niet eindeloos praten)! Met onze op maat gemaakte routekaarten, veranderagenda’s,  impactanalyses en ambitiebepalingen bieden we concrete houvast. Daarnaast ontwikkelden we diverse leer- en ontwikkeltrajecten waarin deelnemers oefeningen met nieuwe werkwijzen en houding en gedrag. We passen deze altijd aan de lokale situatie aan.  Want veranderen gaat niet volgens het principe van one-size-fits-all.

Samenwerken aan instrumentarium

Het omgevingsplan en de omgevingsvisie zijn concrete instrumenten die de Omgevingswet biedt. Zet je deze succesvol in, dan vormen ze een mooi vliegwiel voor organisatieontwikkeling. Zeker als dat integraal en gezamenlijk gebeurt. Dat is onze insteek, overal waar we komen. Of dat nu als projectleider van de omgevingsvisie is, als scrummaster bij de productie van een omgevingsplan of samen aan de omgevingstafel. We zorgen er samen voor dat de omgevingswet geen papier blijft, maar realiteit wordt.

Magazine Omgevingswet

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Deze experts weten alles over dit onderwerp

Onze mensen

Jeroen Niemans

Ward Deckers

Tim van Wanroij

Marjoke Hoeve

Liza Nooij

Jeroen Niemans

Ward Deckers

Tim van Wanroij

Marjoke Hoeve

Liza Nooij