Organisatievraagstuk

Ondermijning is waar onder- en bovenwereld samenkomen. Denk aan drugscriminaliteit en witwassen. Veel organisaties, zoals Belastingdienst, politie, OM en gemeenten gaan samen de strijd aan met ondermijnende criminaliteit. Dat doen ze veelal vanuit de inhoud. Omdat het om een complexe netwerksamenwerking gaat, heeft het meerwaarde om hier ook met een organisatiebril naar te kijken. Dat is precies wat Hiemstra & De Vries doet.

Perspectief

Door onze ruime ervaring zijn wij als geen ander in staat om inhoudelijke expertise op ondermijning te combineren met het organisatieperspectief. Wij geven bijvoorbeeld antwoord op de vraag hoe je de stap zet van mooie plannen op papier naar echt samendoen. En hoe je bouwt aan vertrouwen in de samenwerking. Of hoe je versnelling in de aanpak organiseert. Dat zijn belangrijke thema’s in de ingewikkelde dossiers rondom ondermijning.

Sleutel naar resultaat

Ondermijning vraagt om een eensgezinde aanpak. Van burgemeester tot politieagent: zorg dat iedereen met de neus in dezelfde richting staat en aan hetzelfde overkoepelende doel werkt. Daaromheen is het van belang stevig project- en programmamanagement te organiseren. Om als wendbare overheid een antwoord te kunnen bieden op de enorme flexibiliteit van de onderwereld.

Aanpak van ondermijning

Aan de basis van onze aanpak staan heldere rapportages en concrete data. Wij gebruiken veel pakkende infographics waarin doelen en resultaten helder verwoord zijn. Dat doet ertoe, vinden wij bij Hiemstra & De Vries. Ze helpen om alle betrokkenen mee te nemen in dezelfde focus en ‘flow’.

Deze experts weten alles over dit onderwerp

Onze mensen

Femke van de Plas

Marlou Brokx

Fleur van Haasteren

Janneke Oudenhoven

Ward Deckers

Femke van de Plas

Marlou Brokx

Fleur van Haasteren

Janneke Oudenhoven

Ward Deckers