Procesoptimalisatie

Tijdens of na het reorganiseren en doorontwikkelen kiezen organisaties voor het optimaliseren van processen. Organiseren en resultaten behalen blijft mensenwerk. Wij hebben de overtuiging dat het uitlijnen van processen alleen effectief is wanneer ook de houding en het gedrag van medewerkers verandert. In onze aanpak voor procesoptimalisatie hebben wij het ‘harde’ LEAN aanpak aangevuld met ‘zachte’ interventies die medewerkers helpen om procesgericht te denken en te werken.

Team en aanpak

Ons team bestaat uit een veranderkundige professional en een professional met een onderzoeksprofiel, omdat dit de meeste meerwaarde levert.

De mogelijkheid om groepen medewerkers op te leiden (train de trainer) om zelf de aanpak voor procesoptimalisatie toe te passen, is een variant die wij vaker toepassen.

Meer weten?

Geïnteresseerd in onze aanpak? Neem contact op met Sebastiaan van den Bogaard.

 

 

 

 

Sebastiaan van den Bogaard

Betrokken collega's zijn onder andere :

 • Nieuws & Inspiratie

 • 2015
  24 sept

  Zorgvernieuwing door slim gebruik van technologie en data

  Afgelopen zomer zoomden we in op de transformatie van zorg en ondersteuning. We schreven dat het komen tot kwalitatief goede zorg én het beheersbaar maken van de kosten maakt dat de transformatie binnen de zorg en ondersteuning versnelling nodig heeft. Wij denken dat gemeenten slimmer gebruik kunnen maken van technologie en data om tot de gewenste transformatie te...

  Lees verder
 • 2013
  19 juli

  LEAN beleid maken met ervaringen uit Zaanstad

  Tijdens een inspirerende netwerkbijeenkomst Beleid deelde gemeente Zaanstad haar ervaringen over het toepassen van het LEAN-denken voor het beleidsproces. Deelnemers waren gemeenten Amstelveen/Aalsmeer, Den Haag, Dordrecht, Ede, Haarlemmermeer, Leeuwarden, Leiden en Zwolle. Toepassen van LEAN op beleid Het toepassen van LEAN op beleid betekent scherpte krijgen in het...

  Lees verder