Bijeenkomst - Besparen én transformeren. Hoe houd je grip in het sociaal domein?

Het is actueel en urgent: de structurele disbalans op de begroting van veel gemeenten. Die is op veel plekken vooral te herleiden naar oplopende tekorten in het sociaal domein in het algemeen en de jeugdhulp in het bijzonder. Tegelijkertijd willen gemeenten transformeren in het sociaal domein door meer preventie, maatwerk in aanbod en nieuwe samenwerkingen met partners. Dat vraagt om investeringen. Zo ontstaat in de praktijk van het sociaal domein het dilemma: hoe houd je ambities overeind én creëer je balans op de begroting?

Eén van de sleutels die wij in de praktijk zien is de inhoudelijke doelstellingen in het sociaal domein echt verbinden met de financiële gemeentelijke context. Hoe dat er in de praktijk uitziet en wat de succesfactoren zijn, verschilt per gemeente. 

Op 26 september van 16:00 – 20:00 uur organiseren we uitwisseling tussen publieke organisaties op het dilemma tussen besparen én transformeren. Geïnspireerd door de aanpak in een aantal gemeenten, kijken we wat er nodig is om succesvol te transformeren. Er is ruim gelegenheid om ook eigen dilemma’s, ervaringen en vraagstukken uit te wisselen. Voor een hapje eten tussendoor zorgen we uiteraard ook.

Datum

Donderdag 26 september van 16:00 tot 20:00 

button hier ben ik graag bij aanmelden


Doelgroep

Deze bijeenkomst is interessant en relevant voor (programma)managers, strategen, en adviseurs in het sociaal domein én van financiën. Juist omdat we een brug willen slaan tussen deze werelden moedigen we het aan om samen met je counterpart vanuit het sociaal domein/financiën te komen. De bijeenkomst is gratis voor publieke organisaties. 

Locatie

Deze bijeenkomst vindt plaats bij ons in het WTC-gebouw bij Utrecht Centraal. 

Collega's 

Tijdens deze bijeenkomst tref je in ieder geval vanuit Hiemstra & De Vries onze collega's BasVeerleEvertGercoMarian en Michiel.

Heb je vragen of wil je zelf graag een bijdrage leveren? Neem dan contact met onze collega Gerco via gerco.liefhebber@hiemstraendevries.nl – 06-36422696