Leiderschapsprogramma's van start

Op woensdag 3 juli trapten onze collega’s Pol van Tuijl en Nienke Jansen het leiderschapsprogramma voor de gemeente Enschede af in de Spinnerij. Tot en met december 2020 begeleiden zij samen met ander collega's een groep van 90 energieke leidinggevenden in de ontwikkeling van hun (persoonlijk) leiderschap. De week daarvoor informeerden onze collega's Isabel Lutz en Pol van Tuijl 100 leidinggevenden van de gemeente Tilburg over hun leiderschapsprogramma dat zij de komende twee jaar verzorgen. Bij beide events formuleerden de deelnemers hun eigen ontwikkelopgaven als groep en individu. Er is veel enthousiasme voor de programma's want de vraag naar sterk publiek leiderschap is groot.

De bijeenkomsten leverden mooie vragen op die wij vaak tegenkomen bij onze publieke opdrachtgevers: Hoe kunnen we meer helderheid krijgen in het opgavengericht sturen? Hoe zorgen we ervoor dat de leefwereld echt leidend is in wat wij doen? Hoe gaan we meer functioneren als een wendbare organisatie? Wat hebben we nodig om zaken nu echt bespreekbaar te maken in onze organisatie? Hoe vind ik meer balans tussen loslaten en zicht houden op?

Meer weten over hoe wij leidinggevenden en medewerkers begeleiden in hun (persoonlijk) leiderschap, neem dan contact met ons op. We vertellen jullie graag over onze programma's, onze ervaring, visie op leiderschap en visie op leren & ontwikkelen.