Als bureau slim werken aan ontwikkeling ‘vak’, ‘mens’ en ‘vakmens’: complementaire werkkoppels, leiderschap, intervisie en podcasts

‘We beloven je dat je blijft leren’. Je vindt die zin in al onze vacatureteksten. We zijn ervan overtuigd dat je als adviseur alleen effectief bijdraagt aan organisatieontwikkeling als je jezelf ook ontwikkelt en dat met elkaar doet. Als Hiemstra & De Vries pakken we hiervoor graag letterlijk en figuurlijk de ruimte, bijvoorbeeld als we tweewekelijks samenkomen bij ons op kantoor in Utrecht. Met elkaar en onze gasten (we stellen ons graag gastvrij, open en transparant op) benutten we die vrijdagse momenten voor de ontwikkeling van ons vak, van onszelf als mens en in de combinatie hiervan als ‘vakmens’. Op zulke gebieden en snijvlakken zit de waarde van elkaar ontmoeten om kennis, inspiratie en ervaringen uit te wisselen. Onlangs op het programma? Complementaire werkkoppels, leiderschap, intervisie, blik op de markt en podcasts. 

 

Complementaire werkkoppels 

Als twee perspectieven en profielen complementair zijn aan elkaar, kun je komen tot betere prestaties. Wie het verhaal van Jaring Hiemstra & Joscha de Vries kent, weet het.  Bij onze collega Marja als interviewer schoven op 24 mei niet Jaring en Joscha maar onze collega’s Ward Deckers en Anna Rozendaal aan. Het succesverhaal van Jaring en Joscha is natuurlijk het schoolvoorbeeld van hoe je samen echt verder komt wanneer je merkt dat je complementair bent aan elkaar en besluit je krachten te bundelen. Wat ik sterk vond aan hoe Ward en Anna hiernaar kijken, is dat ik zowel hun constructieve, waarderende houding zie naar elkaar maar ook de behoefte om het scherp te maken. Daarin is een werkkoppel Anna & Ward zeker niet uniek maar wel kenmerkend voor hoe we met slimme complementaire koppels en teams met verschillende kenmerken en invalshoeken samenwerken bij Hiemstra & De Vries. Die kracht van samenwerking ervaar ik in de praktijk. Het werk echt, dat krijgen we ook terug van veel opdrachtgevers. Het maakt mijn werk zoveel leuker en fijner’, blikt onze collega Fleur van Haasteren terug.  
 

Met elkaar de diepte in 

Door ons over vijf verschillende sessies te verdelen, konden we echt even met elkaar de diepte in. Daar verheugen we ons vaak op. Met zo’n sessie op de vrijdag benut je quality time op een slimme, prettige manier. We verdeelden onszelf en onze tijd, aandacht en energie dit keer slim over het doorontwikkelen van onze visie op leiderschap, de juiste blik op onze markt, het opnemen van een podcast over ons werk in het licht van thema’s als sociaal domein of energietransitie, reflectie tijdens intervisie en doorpraten over leren van elkaar in het werk. ‘Die diversiteit aan verdiepende sessies maakt dat je op zo’n vrijdag als adviseur of gast kunt kiezen of je behoefte hebt aan ontwikkeling op vak, mens of vakmens. Zelf was ik benieuwd naar hoe podcasts voor ons kunnen werken en ging ik aan de slag in onze ‘pop-up-podcast-studio’. Dat sluit goed aan bij mijn persoonlijke leer- en ontwikkelvraag en professionele nieuwsgierigheid. Tegelijkertijd zorg ik ook wel dat mijn collega’s mij even bijpraten over de uitkomsten van de andere sessies’, aldus Fleur. 
 
De volgende keer dat we als collega’s met elkaar samenkomen om als bureau te werken aan onze ontwikkeling, staat er weer een nieuwe mix centraal van vak, mens en vakmens. Benieuwd hoe wij dat als bureau structureel organiseren? Kijken hoe je dit in jouw eigen organisatie werkbaar maakt? Doorpraten over de veranderprincipes van Hiemstra & De Vries? Neem dan eens contact met ons op.