Vacature bij Hiemstra & De Vries: Organisatieadviseur fysieke leefomgeving (Omgevingswet)

De komende jaren ligt de grootste veranderopgave binnen gemeenten in de fysieke leefomgeving. De economie ontwikkelt zich in rap tempo. De wereld om ons heen verandert. Dit vraagt om professionals die niet alleen inhoudelijk goed onderlegd zijn maar ook in staat zijn om te acteren in samenspraak met initiatiefnemers, maatschappelijke partners, bedrijfsleven en burgerinitiatieven. De toekomstige invoering van de Omgevingswet zien wij als een belangrijke motor achter deze verandering. Wij ondersteunen publieke organisaties vanuit verschillende rollen bij de invoering van de Omgevingswet en organisatieveranderingen in het ruimtelijk domein. Belangrijker nog: we groeien op dit vlak en zoeken een organisatieadviseur publieke sector met belangstelling voor fysieke leefomgeving. Iets voor jou of iemand die je kent?  

 

Wie ben jij?

Jij werkt met plezier aan maatschappelijke vraagstukken in de fysieke leefomgeving vanuit een adviserende, leidinggevende of coördinerende rol. Je merkt dat je in je huidige werk gewaardeerd wordt maar ook uitdaging begint te missen. Jij weet dat er meer in je zit en verlangt naar een plek waar je nog meer van jezelf kunt inzetten en ontdekken dan nu. Een omgeving waarin jij je kennis en netwerk in het ruimtelijk domein binnen publieke organisaties verder uit kunt bouwen. Dat is precies wat je bij ons gaat vinden. We zoeken iemand van het type ‘intelligente doener’ met zo’n vijf tot tien jaar werkervaring en interesse voor maatschappelijke vraagstukken in de fysieke leefomgeving. Je weet wat er speelt in het ruimtelijk domein, kent de Omgevingswet-praktijk goed of bent er op zijn minst ontzettend nieuwsgierig naar. Je weet de inhoud van ruimtelijke vraagstukken te verbinden met de veranderopgave voor de hele organisatie. Je draait je hand niet om voor een stevige projectleidersrol in het ruimtelijk domein. Sterker nog, dat doe je nu ook (wel eens) en je kijkt er naar uit om dit op meer plekken te doen. Je ziet in teamwork een goede manier om tot concrete en werkbare oplossingen te komen. Adviseren doe je het liefst in de praktijk en niet op papier. Voor jou spreekt voor zich dat je in je advisering gemakkelijk schakelt tussen verschillende niveaus in de organisatie. Je kent en spreekt daarnaast de taal van de uitvoering. Ook heb je aandacht voor wat er niet gezegd wordt maar wel van belang is (onderstroom). Dat is omdat je mensgericht bent, openstaat voor reflectie en anderen kunt helpen in hun ontwikkeling. Vanuit die houding ben je ook bereid te leren en jezelf verder te ontwikkelen in de klussen die je doet. Persoonlijk ontwikkel je je bovendien om steeds steviger te worden in je rol als adviseur. We vertellen jou graag wat we al deden. Bijvoorbeeld hoe we een routekaart maakten voor de implementatie van de Omgevingswet in gemeentes, hoe we met de Omgevingswet een organisatieontwikkeling (verder) op gang hielpen of hoe we in grote gemeenten als interim-manager Ruimtelijk Domein bijdroegen aan betere prestaties.
 

Waarom wil je bij ons werken? 

Hiemstra & De Vries is een dynamisch bedrijf met weinig hiërarchie waar je intensief met andere collega’s samenwerkt. We zijn met 50 collega's en bestaan 15 jaar sinds afgelopen maart. Wie nu bij ons komt werken, viert het jubileumjaar met ons mee. Samen zijn we ons bureau. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen. Er is veel ruimte voor reflectie en de ontwikkeling van zowel jezelf als anderen. We beloven je dat je blijft leren, ook al ben je nu senior in je rol. Leren doen wij in het werk met collega’s. Bijvoorbeeld tijdens onze gezamenlijke vrijdagen op onze inspirerende thuisbasis in WTC Utrecht (naast Utrecht Centraal). Daarnaast hebben we coaching en regelmatig intervisie. Salaris, mobiliteit, werk-privé, en arbeidsvoorwaarden? Daar zijn we modern en marktconform in.
 

Interesse?

We zijn benieuwd wie jij bent en hoe jij kijkt naar de fysieke leefomgeving (Omgevingswet)! Stuur je CV en jouw visie op de vragen van morgen naar werkenbij@hiemstraendevries.nl. We geloven in de kracht van diversiteit. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op met Ward Deckers via ward.deckers@hiemstraendevries.nl of 0612040468.