Vacature bij Hiemstra & De Vries: Ontwikkelgerichte, ervaren organisatieadviseur publieke sector

In de veranderopgaven van onze opdrachtgevers bij verschillende publieke organisaties zijn steeds vaker en sneller scherpe analyses en heldere inzichten nodig. Bijvoorbeeld in het licht van een beleidsinhoudelijk domein (fysieke leefomgeving, sociaal domein etc.) of de manier van organiseren, sturing en bedrijfsvoering. Steeds vaker vraagt de praktijk van publieke organisaties om analyse en inzicht op allebei. Dit komt bijvoorbeeld regelmatig bij ons terecht in de vorm van evaluaties van eerder genomen besluiten, handreikingen, rekenkameronderzoeken en doorlichtingen van organisatieonderdelen. We kunnen inmiddels putten uit veel ervaring en kennis op onderzoek, analyse en inzicht. Dit breiden we graag verder uit. Daarom versterken wij ons graag op dat vlak met een ontwikkelgerichte, ervaren organisatieadviseur publieke sector.

 

Hoe werk je het liefst?

In je advieswerk dring je snel door tot de kern. Gedegen te werk gaan betekent voor jou geen dikke rapporten schrijven. Liever kies je een ontwikkelgerichte insteek die je in je werk vertaalt naar korte, toegankelijke teksten en aansprekende visualisaties. Net als wij vind je het belangrijk dat de opdrachtgever de dag na de presentatie van je onderzoek concreet met handvatten echt aan de slag kan. Je schrikt niet van de financiële componenten en cijfers in een vraagstuk. Die breng je goed in kaart. Ook heb je een scherp oog voor wat in de organisatie wel speelt maar niet expliciet ‘op tafel komt’. Dat neem je ook mee en is onderdeel van je advies. Van krachtenbundeling en samenwerking in je werk krijg je energie. Geleerde lessen uit je praktijk deel je graag en gemakkelijk met je collega’s en andere opdrachtgevers. Je zet die met hen actiegericht in voor andere opdrachten bij nieuwe opdrachtgevers.    
 

Wat kenmerkt je?

Net als wij heb je plezier in het werken aan maatschappelijke opgaven en organisatievraagstukken. Je wilt echt impact hebben en weet ook wat er speelt in het publieke domein. Liefst kun je putten uit vijf tot tien jaar werkervaring waarin zowel onderzoek als advies een rol speelden. Is dat in de rol van adviseur bij een adviesbureau geweest? Dan vinden we dat absoluut een pré. In ieder geval schakel je makkelijk tussen gesprekspartners van verschillende niveaus. Je draait je hand er bijvoorbeeld niet voor om tijdens een commissievergadering je analyses en inzichten te presenteren voor kritische raads- of statenleden.  Soms raak je namelijk gevoelige snaren. Het zijn vaak urgente en politiek-geladen thema’s die echt van je vragen dat je opereert op het allerscherpst van de inhoudelijke snede. Toch blijf je mensgericht, sta je open voor reflectie en help je graag anderen in hun ontwikkeling. Die houding leverde je een goed opgebouwd en onderhouden netwerk op waaruit je samen met collega’s nieuwe opdrachten genereert. Die nieuwe opdrachten in verschillende publieke organisaties doen met nieuwe collega’s, daar heb je veel zin in.
 

Waarom wil je bij ons werken? 

Hiemstra & De Vries is een dynamisch bedrijf met weinig hiërarchie waar je intensief met andere collega’s samenwerkt. We zijn met 50 adviseurs en bestaan 15 jaar sinds afgelopen maart. Wie nu bij ons komt werken, viert het jubileumjaar met ons mee. Samen zijn we ons bureau. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen. Er is veel ruimte voor reflectie en de ontwikkeling van zowel jezelf als anderen. We beloven je dat je blijft leren, ook al ben je nu senior in je rol. Leren doen wij in het werk met collega’s. Bijvoorbeeld tijdens onze gezamenlijke vrijdagen op onze inspirerende thuisbasis in WTC Utrecht (naast Utrecht Centraal). Daarnaast hebben we coaching en regelmatig intervisie. Salaris, mobiliteit, werk-privé, en arbeidsvoorwaarden? Daar zijn we modern en marktconform in.
 

Interesse?

We zijn benieuwd wie jij bent en hoe jij kijkt naar onderzoek, analyse en inzicht in publieke organisaties die werken aan maatschappelijke opgaven! Stuur je cv en jouw visie op de vragen van morgen naar werkenbij@hiemstraendevries.nl. We geloven in de kracht van diversiteit. Heb je vragen naar aanleiding van de functie? Neem dan contact op met onze collega Sebastiaan van den Bogaard!